Τι ειναι PageRank

Τι ειναι το PageRank; Το Google μεταχειρίζεται μία κλίμακα από το 1 ως το 10 την οποία την ονομάζει PageRank, και τη χρησιμοποιεί για να βαθμολογήσει κάθε ιστότοπο με βάση το βαθμό που είναι δημοφιλής αλλά και την αξία των σελίδων του.
Για τον υπολογισμό αυτού του αριθμού πρωταρχικό ρόλο παίζει ο αριθμός των websites που […]

Τι ειναι PageRank; Το Google μεταχειρίζεται μία κλίμακα από το 1 ως το 10 την οποία την ονομάζει PageRank, και τη χρησιμοποιεί για να βαθμολογήσει κάθε ιστότοπο με βάση το βαθμό που είναι δημοφιλής αλλά και την αξία των σελίδων του.

Για τον υπολογισμό αυτού του αριθμού πρωταρχικό ρόλο παίζει ο αριθμός των websites που έχουν reciprocal link προς τον δικό μας ιστότοπο (BackLinks), ενώ ένα εξίσου βασικό σημείο είναι και το PageRank αυτών των ιστοσελίδων που περιέχουν το Backlink. Αν το PageRank αυτών των site είναι πολύ χαμηλό τότε πιθανότατα το PageRank της σελίδας σας αντί να ανέβει να πέσει κιόλας!

Ένα PageRank απο 5 και άνω θεωρείται πολύ καλό με το 10 να αντιπροσωπεύει το άριστο. Θυμηθείτε ότι το PageRank ήταν το νούμερο 1 κριτήριο για τον υπολογισμό της σχέσης κάθε σελίδας με τα κριτήρια αναζήτησης και ότι χρειαζόμαστε όσο τον δυνατόν περισσότερα BackLinks από websites με μεγάλο PageRank.

Για αυτό είναι σημαντικό οι σύνδεσμοι σε άλλους ιστότοπους προς τον δικό μας να είναι σταθεροί -να είναι δηλαδή (μόνιμα text links) και όχι προσωρινοί όπως για παράδειγμα οι pay per click διαφημίσεις. Αξίζει να πούμε πως άλλα search engines δεν δίνουν τόσο βάση στο PageRank όσο το Google, αφού αυτός ο τρόπος μέτρησης της αξίας μιας σελίδας είναι βασισμένος σε δικούς του συνδυασμένους μαθηματικούς αλγόριθμους.

Όλα τα παλαιότερα χρόνια οι περισσότεροι webmasters προσπαθούσαν να βελτιστοποιήσουν το search engine optimization, και ασχολούνταν με το πώς θα μπορούσαν να αυξήσουν το Page Rank των ιστοσελίδων τους και να δουν την πράσινη μπάρα του Google Toolbar να αυξάνεται προς τα δεξιά.

Σήμερα η σημασία που παίζει για την κατάταξη μιας ιστοσελίδας στα αποτελέσματα του Google είναι λίγη, για την ακρίβεια μετράει όσο κάθε άλλο ranking factor (http://www.google.com/corporate/tech.html). Ιστοσελίδες με μηδενικό PageRank μπορούν κάλλιστα να είναι στις πρώτες θέσεις, ενώ άλλες με υψηλό PageRank να βρίσκονται πολύ πιο κάτω.

Εμείς αυτό που έχουμε να σας προτείνουμε είναι να το αγνοήσετε και να ασχοληθείτε με τον πιο σημαντικό παράγοντα κατάταξης: το περιεχόμενο του ιστοτόπου σας!