The Times: Η Γερμανία προωθεί απαγόρευση εισόδου των ταξιδιωτών από Βρετανία στην ΕΕ

Estimated read time 1 min read

Άνγκελα Μέρκελ

AP Photo/Olivier Matthys, Pool

Η γερμανική κυβέρνηση θα επιδιώξει από σήμερα να απαγορευθεί η είσοδος όλων των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξαρτήτως του εάν έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19 ή όχι, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Times. Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική της έκδοση, αιτία είναι η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιθυμεί να χαρακτηριστεί η Βρετανία «χώρα αυξημένης ανησυχίας» και η πρότασή της θα συζητηθεί από Ευρωπαίους αξιωματούχους και αξιωματούχους των χωρών-μελών της Ε.Ε. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρόταση αναμένεται να συναντήσει τις αντιδράσεις των χωρών του Νότου, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Μάλτα, η Ισπανία και η Πορτογαλία, οι οικονομίες των οποίων εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό. Ο πρόεδρος της Γαλλίας πάντως έχει συμφωνήσει στην επιβολή καραντίνας σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Βρετανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, που την ερχόμενη Παρασκευή θα επισκεφθεί το Λονδίνο, είναι «απομονωμένη» στο ζήτημα αυτό και πως ο Βρετανός πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να την πείσει να μην προωθήσει το σχέδιό της.

Επίσης, το Λονδίνο ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον Ιούλιο το σχέδιό του για να επιτρέπεται στους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, που έχουν εμβολιαστεί πλήρως για τον κορονοϊό, να ταξιδεύουν απρόσκοπτα σε όλες τις χώρες, πλην αυτών στις οποίες κρίνεται πως υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος εξαιτίας της πανδημίας.

Εμείς να θυμίσουμε ότι η Άνγκελα Μέρκελ, συνεπικουρούμενη από τον Εμανουέλ Μακρόν, έχει επικρίνει τις χώρες του Νότου, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, γιατί ανοίγουν τα σύνορά τους στους Βρετανούς τουρίστες, αλλά και σε τουρίστες από τρίτες χώρες που έχουν εμβολιαστεί με σκευάσματα μη εγκεκριμένα από την Ε.Ε., υποστηρίζοντας ότι θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρη την Ένωση, λόγω της δυνατότητας ελεύθερης μετακίνησης των τουριστών άπαξ και εισέλθουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author