Tο ΕΔΑΔ καλεί τη Μόσχα να επιτρέψει στην οικογένειά του να τον επισκεφθεί στο νοσοκομείο

Estimated read time 1 min read

Να επιτρέψει στην οικογένεια και τους γιατρούς του Αλεξέι Ναβάλνι να τον επισκεφθούν στο νοσοκομείο για να επιβεβαιώσουν αν η κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη μεταφορά του στη Γερμανία, με ειδικό αεροσκάφος, κάλεσε τη Μόσχα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το ΕΔΑΔ, στο οποίο προσέφυγε νωρίτερα το περιβάλλον του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, ζήτησε επίσης από τη Μόσχα να φροντίσει «χωρίς καθυστέρηση» να αποκτήσουν πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο του ασθενούς οι γιατροί του και η σύζυγός του.

Το ΕΔΑΔ, που εδρεύει στο Στρασβούργο, συγκλήθηκε με βάση το άρθρο 39 του καταστατικού του που του επιτρέπει να λαμβάνει κατεπείγουσες αποφάσεις όταν απειλείται η σωματική ακεραιότητα του ενάγοντα.

Εντοπίστηκε χημική βιομηχανική ουσία πάνω του

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση Ναβάλνι, με την κατάσταση της υγείας του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, ο οποίος παραμένει σε κώμα σε νοσκομείο της πόλης Ομσκ της Σιβηρίας, να απασχολεί όλο τον πλανήτη.

Αξιωματούχοι του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών στην περιοχή Ομσκ δήλωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι στα εργαστήρια της αστυνομίας εντόπισαν σε δείγματα που πήραν από τα μαλλιά και τα χέρια του Ναβάλνι, ίχνη χημικής βιομηχανικής ουσίας η οποία χρησιμοποιείται σε πολυμερή υλικά για να αυξηθεί η ελαστικότητά τους.

Νωρίτερα ο Αλεξάντερ Μουραχόφσκι, ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου στην πόλη Ομσκ όπου νοσηλεύεται ο Ναβάλνι, είχε δηλώσει ότι στα ρούχα και στα χέρια του 44χρονου Ναβάλνι εντοπίσθηκαν ίχνη βιομηχανικών χημικών ουσιών.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών της περιοχής του Ομσκ, η χημική αυτή βιομηχανική ουσία, που χρησιμοποιείται ως πλαστικοποιητής και ως διαλύτης σε ακρυλικές βαφές και επιστρώσεις, ενδέχεται να παρέμεινε στα χέρια του Ναβάλνι μέσω αντικειμένων με τα οποία ήρθε σε επαφή, όπως για παράδειγμα ένα πλαστικό ποτήρι.

Ειδήσεις σήμερα

Ανησυχία για τα πάνω από 200 κρούσματα κορωνοϊού επί σειρά ημερών – Νέα έκτακτα μέτρα σε τρεις περιοχές

Ιμπραήμ Kαλίν: Το alter ego του Ερντογάν που θεωρεί Οθωμανούς τους Ελληνες

Μπιλ Γκέιτς: Η πανδημία θα τελειώσει το 2021

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr



Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author