Marketing tips

Για το marketing και ειδικά για το online marketing (internet marketing) υπάρχουν κάποια marketing tips που είναι επιτακτικό να εφαρμοστούν για μια επιτυχημένη προώθηση και προβολή των προϊόντων ή και των υπηρεσιών σας.

Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό όσων αφορά το διαδίκτυο είναι ότι δεν αρκεί απλά να αγοράσετε ένα όνομα ιστοχώρου και να φτιάξετε μια ιστοσελίδα.

Για να δημιουργήσετε μία επιτυχημένη online επιχείρηση χρειάζεται καλός σχεδιασμός και στρατηγική. Πρέπει να είσαστε γνώστες του πώς πρέπει αλλά και του πώς δεν πρέπει να αντιδράσετε σε κάθε διαφορετική περίπτωση ή πρόβλημα που θα σας παρουσιαστεί. Δεν πρέπει να αφήνετε στην τύχη τις κινήσεις σας αφού ένας σωστός σχεδιασμός μπορεί να είναι σωτήριος σε κάθε απρόοπτο που μπορεί να παρουσιαστεί. Αυτά που είναι δοκιμασμένα και μπορούμε να σας προτείνουμε είναι τα εξής 5 marketing tips:

1. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε το κοινό σας.

Πρώτο και πιο σημαντικό, είναι να γνωρίζετε την αγορά στην οποία απευθύνεστε και ποιο είναι το target group που σας ενδιαφέρει. Αναλογιστείτε ποιος θα αγοράσει τα προϊόντα που προμοτάρετε στο ίντερνετ και ποιες είναι οι τάσεις που επικρατούν κάθε χρονική περίοδο. Μπορείτε να πληροφορηθείτε χρησιμοποιώντας και ιστοσελίδες όπως το Google Trends που θα σας δώσουν κάποιες ιδέες για το ποια προϊόντα βρίσκονται στο προσκήνιο, πόσοι και ποιοι άνθρωποι τα αναζητούν. Πρόσθετα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τον Word Tracker για να μάθετε και για τα λεγόμενα top 10.000 keyword reports, top 20.000 keyword reports και top 100.000 keyword reports. Εάν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το προϊόν σας τότε θα έχετε και μεγαλύτερη πιθανότητα για να επιτύχετε. Έτσι επιλέξτε εάν είναι δυνατόν τα προϊόντα σας να ταιριάζουν με την ζήτηση!

2. Σκεφτείτε σαν πελάτης

Ένα σημαντικό προτέρημα που οδηγεί στην επιτυχία είναι η εύρεση αγοραστικού κοινού για την υπηρεσία ή το προϊόν σας. Η διαδικασία εύρεσης σημαίνει ότι σκοπός σας είναι να οδηγηθούν οι χρήστες σε αγορά, και για να γίνει αυτό υπάρχει μία βασική προϋπόθεση: να σκεφτείτε σαν πελάτης και όχι σαν επιχειρηματίας.

Οι καταναλωτές αναζητούν κατά κανόνα τον συνδυασμό δύο πραγμάτων: την καλή ποιότητα στην καλύτερη δυνατόν τιμή. Αυτό που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα είναι κατά καιρούς να προβαίνετε σε προσφορές, ειδικές τιμές αλλά και κουπόνια. Αυτά από μόνα τους μπορούν να αυξήσουν θεαματικά τις πωλήσεις σας και δεν πρέπει ποτέ να αψηφήσετε τον ρόλο και την αποτελεσματικότητά τους.

3. Στοχεύστε σε Γιορτινές προσφορές

Ένας πολύ καλός τρόπος αύξησης του αγοραστικού σας κοινού είναι το λανσάρισμα των προϊόντων σας σε περιόδους εορτών και αργιών. Γιορτές όπως τα Χριστούγεννα, του Αγίου Βαλεντίνου ή η γιορτή της μητέρας, το μάρκετινγκ μπορεί να είναι πολύ προσοδοφόρο και αποτελεσματικό. Ειδικά στην περίοδο των γιορτών όλες οι αναζητήσεις είναι συγκεκριμένες και εάν υπάρχουν τα ανάλογα αποτελέσματα τότε επιτυγχάνονται και περισσότερες πωλήσεις.

4. Στοχεύστε εναλλακτικές φράσεις για το SEO σας

Για να αποκτήσετε πολλούς υποψήφιους πελάτες είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόζετε κάποια seo στρατηγική. Πρέπει να χρησιμοποιείτε τις search engines (και ειδικά το Google) για να μπορείτε να προσελκύετε επισκέπτες που πιθανότατα μερικοί από αυτούς να είναι και μελλοντικοί σας πελάτες!

Τις περισσότερες φορές είναι προτιμότερο να εστιάζετε σε δευτερεύουσες λέξεις και φράσεις-κλειδιά που θα προσελκύσουν πιο στοχευμένο κοινό που θα είναι έτοιμο για αγορά. Για τις δευτερεύουσες λέξεις ή φράσεις κλειδιά υπάρχει και αισθητά μικρότερος ανταγωνισμός, άρα οι πιθανότητες για να διακριθείτε μεγαλώνουν και το επιλεγμένο κοινό είναι περισσότερο εξειδικευμένο.

5. Διαφοροποιηθείτε από τον ανταγωνισμό

Πουλήστε πράγματα μοναδικά και κάντε το μάρκετινγκ και την προώθηση σας να ξεχωρίζει. Για παράδειγμα διαθέστε μία υπηρεσία μόνο μέσω ίντερνετ και δημιουργήστε μια ανάγκη που μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο διαδικτυακά και μόνο μέσα από την ιστοσελίδα σας. Είναι μια πολύ απλή στρατηγική μα πολύ αποτελεσματική και αξίζει να την εφαρμόσετε.

Μοιράσου το με: buzzbobitdigmeforacampfreestuffdeliciousgooglediggyahoobuzz

Share/Bookmark

You May Also Like

More From Author