SEO 2010 tips

SEO 2010 tips:
Το 2009 είδαμε πολλές αλλαγές αλλά και προσθήκες σον κόσμο του search engine optimization και του internet marketing γενικότερα.

Μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα ήταν το λανσάρισμα του Bing, η αναγγελία του Google για το Caffeine αλλά και η συμμαχία Microsoft και Yahoo για την εξυπηρέτηση των online αναζητήσεών μας! (Microsoft & Yahoo deal)

Το SEO για το 2010 αναμένεται να είναι συνταρακτικό αφού θα κυριαρχήσει ή τουλάχιστον θα σηματοδοτήσει την αρχή για το internet πραγματικού χρόνου. Θέλοντας να πάρουμε μια γεύση των πιο σημαντικών αλλαγών σας παραθέτουμε τα όσα νομίζουμε ότι θα μας κάνουν να ασχοληθούμε μαζί τους και να χρειάζεται να εστιάσουμε περισσότερο την προσοχή μας.

1. Μειώστε τον χρόνο φόρτωσης των ιστοσελίδων σας (Google Page Speed).

Πριν από μερικούς μήνες το Google γνωστοποίησε τις προθέσεις του για τη σημαντικότητα της μείωσης του χρόνου φόρτωσης των ιστοσελίδων και την ανακοίνωσή του ως ενός επιπρόσθετου page rank factor. Στην θεωρία αναφέρεται ότι όσο πιο γρήγορα φορτώνει ένα site, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι πιθανότητες του να πλασάρεται καλύτερα στα αποτελέσματα του Google για τα keywords που στοχεύει.

2. Τοποθετήστε την επιχείρησή σας στο Local Business Center.

Πρόσφατα το Google έκανε διαθέσιμο και στην Ελλάδα το Local business center, που δίνει τη δυνατότητα να τοποθετήσετε την επιχείρησή σας στη διαδικτυακή λίστα που διαθέτει και μπορείτε με αυτό τον τρόπο να την προβάλετε εύκολα και αποτελεσματικά αφού όσοι ψάχνουν επιχειρήσεις και μαγαζιά στην περιοχή τους θα σας προτιμήσουν!

3. Ασχοληθείτε με τα Social Media.

Τα Social Medias, προβλέπεται να έχουν την τιμητική τους το 2010 αφού οι επιχειρήσεις αναμένεται να τα χρησιμοποιήσουν για να κερδίσουν περισσότερους πελάτες. Η κοινωνική δικτύωση μέσω του Twitter, του Facebook και των υπόλοιπων μέσων βοηθάει δραστικά στην αναγνωρισιμότητα των προϊόντων σας και χρίζει πλέον απαραίτητη την παρουσία σας σε αυτά εφόσον θέλετε να έχετε μία αξιοπρεπή ηλεκτρονική παρουσία.

4. Βελτιστοποιείστε το site σας για χρήστες κινητών συσκευών.

Χρονικά είναι μια πολύ καλή στιγμή με την όλη τεχνολογική επανάσταση που έχει υπάρξει στις συσκευές των κινητών τηλεφώνων η ανάπτυξη της στόχευσής σας και στους χρήστες συσκευών που έχουν πρόσβαση στο internet. Αρκετοί άνθρωποι στην Ελλάδα χρησιμοποιούν πλέον το κινητό τους για να μπουν στο Facebook ή να δουν το email τους ή ακόμη και να ψάξουν για κάτι που τουλάχιστον γεωγραφικά τους εξυπηρετεί. Άρα αξίζει να δώσετε την προσοχή σας και να προμηθευτείτε ίσως ένα domain name εξειδικευμένο για αυτόν τον σκοπό, του τύπου: onoma-site.mobi.

Θέλοντας να κλείσουμε, θα θέλαμε να αναφερθούμε και σε έναν πολύ σημαντικό παράγοντα που πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας σε καθημερινή βάση και δεν έχει σχέση μόνο με την έλευση του 2010. Αυτός δεν είναι άλλος από την ανάλυση των στατιστικών του site σας αφού εργαλεία όπως το Google Analytics, συνθέτουν μια πολύ καλή εικόνα του τι συμβαίνει και για το ποιες είναι οι αντιδράσεις των χρηστών που πλοηγούνται στην ιστοσελίδα σας. Γνωρίζοντας το ποιες σελίδες τους ενδιαφέρουν και του τι τους κινεί την περιέργεια μπορείτε να βελτιώσετε τις υπηρεσίες που προσφέρετε και να αυξήσετε τις πωλήσεις και τα κέρδη σας!

You May Also Like

More From Author