25η Μαρτίου: Ακύρωσε ο Μακρόν την επίσκεψη – Ποιοι ηγέτες θα είναι – Πολιτική

Estimated read time 1 min read

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ακύρωσε την επίσκεψή του στη χώρα μας για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου εξ αιτίας του νέου Lockdown που ανακοίνωσε χθες για το Παρίσι και τα βόρεια τμήματα της χώρας του.

Την Πέμπτη, ανακοινώθηκε πως ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Mikhail Mishustin, θα φτάσει στην Αθήνα την 24η Μαρτίου για τους διήμερους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από το 1821 και την έναρξη της Επανάστασης. Ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 24 Μαρτίου με αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις και θα παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις και τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.

Χθες άλλωστε, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιβολή νέας καραντίνας, διάρκειας 4 εβδομάδων, από σήμερα, Παρασκευή, για 16 διαμερίσματα της Γαλλίας, ανάμεσά τους το Παρίσι και η ευρύτερη περιοχή του Ιλ ντε Φρανς, εξαιτίας της διασποράς της πανδημίας Covid-19 στη χώρα, με τον απολογισμό των νεκρών να προσεγγίζει τους 100.000. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Τα καταστήματα με τα αναγκαία προϊόντα, μεταξύ αυτών τα βιβλιοπωλεία, θα παραμείνουν ανοικτά και οι εξωτερικές δραστηριότητες θα επιτρέπονται σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων, ωστόσο οι μετακινήσεις μεταξύ των περιφερειών θα απαγορεύονται.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, πέραν του Ρώσου πρωθυπουργού, στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου αναμένεται να δώσει το “παρών” ο διάδοχος του θρόνου της Μεγάλης Βρετανίας πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, καθώς και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πανδημίας, δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε φέτος παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, με εξαίρεση τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα η οποία “θα μεταδοθεί τηλεοπτικά”.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο, ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης. Τα μέτρα που αποφασίστηκαν μετά από διαδοχικές συσκέψεις, θα ισχύσουν την ημέρα της παρέλασης αλλά και την παραμονή. Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει την από αέρος επιτήρηση του κέντρου της Αθήνας από ελικόπτερο και drones καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, ενώ σε ετοιμότητα θα είναι ομάδες της ΕΚΑΜ και θα υπάρχουν και πεζές περιπολίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author