Φουρθιώτης: Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ που τον «καίνε»

Estimated read time 1 min read

«Από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και ότι είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία».

Αυτός είναι ο τρόπος που δρούσε σύμφωνα με το 30σελιδο διαβιβαστικό έγγραφο της Αστυνομίας ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος σήμερα οδηγήθηκε μαζί με τρία ακόμη άτομα στην εισαγγελία και σε βάρος τους ασκήθηκε βαρύτατη ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος αλλά και πλημμελήματος.

Ακολούθως οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σε ανακριτή και έλαβαν προθεσμία ώστε να απολογηθούν το Μεγάλο Σάββατο. Ωστόσο, το διαβιβαστικό έγγραφο των αστυνομικών αρχών είναι «καταπέλτης» για τον κατηγορούμενο παρουσιαστή, καθώς σε αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρονται ακόμη τα εξής: «Για να πετύχει το σκοπό του (ο Φουρθιώτης) πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».Οι συνομιλίες στα κινητά τηλέφωνα

Ακόμη, στο διαβιβαστικό έγγραφο της αστυνομίας αναφέρεται επίσης πως περίπου πέντε ώρες  πριν το περιστατικό της Ν. Ερυθραίας στις 15 Απριλίου 2021 και 19:39 μ.μ. (πρόκειται για τη συμπλοκή των δυο συγκατηγορουμένων του Φουρθιώτη με τους αστυνομικούς), ο παρουσιαστής κάλεσε τον έναν συγκατηγορούμενό του και συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, ένα λεπτό αργότερα ο κατηγορούμενος παρουσιαστής επικοινώνησε με τον άλλο κατηγορούμενο. Μάλιστα, στις 16η Απριλίου και περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών προς τους αστυνομικούς στη Ν. Ερυθραία, ο Μ. Φουρθιώτης φέρεται να απέστειλε γραπτό μηνύματα σε συγκατηγορούμενό του αλλά και να επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του. Στο μήνυμα του αναφέρεται: «εάν υπάρχει πρόβλημα πές μου να ξέρω να βοηθήσω».

Να σημειωθεί εδώ ότι στα δυο πρόσωπα αυτά με τα οποία φέρεται να συνομιλούσε ο Μ. Φουρθιώτης, η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα  ανθρωποκτονίας και συνέργεια σε αυτή, αδικήματα τα οποία και οι δυο αρνούνται,  όπως δήλωσε ο δικηγόρος τους Κωνσταντίνος Γώγος. Μάλιστα, οι δυο κατηγορούμενοι σύμφωνα με το συνήγορό τους  θα αποδείξουν ότι δεν έχουν σχέση με το περιστατικό στη Νέα Ερυθραία με τους αστυνομικούς από τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων, από τα οποία, όπως λένε, θα αποδειχθεί ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο του συμβάντος.

Ακόμη, στο διαβιβαστικό έγγραφο αναφέρεται πως:

– Από την εργαστηριακή συγκριτική εξέταση των πειστηρίων δηλαδή τους κάλυκες που βρέθηκαν στο περιστατικό της Ν. Ερυθραίας με τους αστυνομικούς και στο σπίτι του Μ. Φουρθιώτη, προέκυψε πως οι κάλυκες αυτοί προέρχονται από το ίδιο όπλο, ένα Καλάσνικοφ.

– Από την εργαστηριακή εξέταση ενός σάκου ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς, προέκυψε γενετικός τύπος ο οποίος ταυτίζεται με εκείνον ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ εντοπίστηκε και γενετικό στοιχείο και άλλων ατόμων. Από τα γενετικά αυτά στοιχεία οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στις συλλήψεις.

– Πως στις 21.4.2021 στις 23:16 άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη στην τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του ανέφερε: «Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο …. με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε….».

Τέλος, στο διαβιβαστικό αναφέρεται το ποινικό ιστορικό του παρουσιαστή. Συγκεκριμένα επισημαίνεται πως υπάρχουν περισσότερες από 30 υποθέσεις από το 2005 οι οποίες είτε έχουν σχηματιστεί έπειτα από ενέργειες του Μ. Φουρθιώτη (μηνύσεις από τον ίδιο σε βάρος προσώπων κ.λπ) είτε έχουν κατατεθεί σε βάρος του, είτε έχουν κινηθεί οι διαδικασίες εναντίον του από τις αρχές. Σε ό,τι αφορά στους άλλους τρεις κατηγορούμενους,  σε βάρος τους έχουν εκδοθεί καταδικαστικές αποφάσεις. Για έναν δε από αυτούς υπάρχει και καταδίκη του για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία.

Ειδήσεις σήμερα:

Με κωδικό «6» για φαγητό και καφέ από Δευτέρα

Στα 2.781 τα νέα κρούσματα – 805 οι διασωληνωμένοι, 63 θάνατοι

Βρετανία: Δύο αστυνομικοί τράβηξαν selfie στη σκηνή διπλής δολοφονίας – Έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author