Διαβιβαστικό Φουρθιώτη: ‘Απαιτούσε να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του’ – Κοινωνία

Estimated read time 1 min read

Ψευδείς καταγγελίες και σκηνοθετημένες επιθέσεις σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη «είδαν» οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες καταλήγουν πως στόχος του ήταν να επανέλθει η αστυνομική συνοδεία που του είχε αφαιρεθεί πριν λίγο καιρό. Οι απαιτήσεις του αυτές τελικά τον οδήγησαν ενώπιον το 30ου τακτικού ανακριτή, κατηγορούμενο για 2 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα, στοιχειοθετώντας και το αδίκημα της σύσταση συμμορίας στην οποία φέρεται να συμμετείχε μαζί με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους του.

Στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, που αριθμεί τις 30 σελίδες, οι αρχές αναφέρονται στα στοιχεία που τις οδήγησαν στις συλλήψεις, καταλήγοντας στο ότι ο Μ. Φουρθιώτης «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία» χτυπήματα (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία. Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Όπως αναφέρεται, στο γενετικό υλικό που εντοπίστηκε σε δύο διαφορετικά σημεία σε συνδυασμό με την επικοινωνία που είχε ο Μένιος Φουρθιώτης με έναν από τους συγκατηγορούμενούς του, οδήγησαν στις συλλήψεις των τεσσάρων ανδρών. Συγκεκριμένα, από την εργαστηριακή εξέταση ενός σάκου ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς (απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνέργεια σε αυτή που έχουν αποδοθεί σε δύο κατηγορούμενους) -κατά το διαβιβαστικό- προέκυψε γενετικός τύπος ο οποίος ταυτίζεται με εκείνον ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ εντοπίστηκε και γενετικό στοιχείο και άλλων ατόμων. Το ίδιο dna βρέθηκε και σε κάλυκες που κατασχέθηκαν έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, κατά του οποίου άγνωστος είχε πυροβολήσει, ύστερα από την εργαστηριακή συγκριτική εξέταση των πειστηρίων.

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και τηλεφωνική συνομιλία που εμφανίζεται να είχαν ο Μ. Φουρθιώτης με δύο από τους κατηγορούμενους, πριν από το περιστατικό της Νέας Ερυθραίας αλλά και μετά την επίθεση κατά της οικίας Φουρθιώτη. «Πέντε ώρες περίπου πριν το περιστατικό της Ν. Ερυθραίας στις 15 Απριλίου 2021 και 19:39 μ.μ. ο Φουρθιώτης κάλεσε τον Σ. και συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φουρθιώτης επικοινώνησε με τον Π.. Περί την 01:55 τις 16η Απριλίου περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών ο Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μηνύματα στον Π.» υποστηρίζεται, ενώ όπως καταγράφεται, επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του. Στο μήνυμα στις 01:55, με αποστολέα το Μ. Φουρθιώτη, αναφέρεται: «εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω».

Ο «άγνωστος άνδρας»

Αφορμή για την έναρξη των ερευνών κατά το διαβιβαστικό ήταν άγνωστος άνδρας, ο οποίος στις 21.4.2021 στις 23:16 κάλεσε με απόκρυψη στην τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του ανέφερε: «Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο Π. (σ.σ. κατονομάζεται ο κατηγορούμενος) με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε….», δίνοντας και τους τρεις τηλεφωνικούς αριθμούς.

Στο διαβιβαστικό γίνεται αναφορά και στο ποινικό ιστορικό των εμπλεκόμενων. Αναφορικά με το Μ. Φουρθιώτη καταγράφονται περισσότερες από 30 υποθέσεις από το 2005 μέχρι σήμερα που σχετίζονται με τον ίδιο. Σε αυτές ο παρουσιαστής είτε είναι κατηγορούμενος είτε έχουν σχηματιστεί με δικές του ενέργειες, συνήθως καταθέτοντας μηνύσεις. Αντίθετα, δύο εκ των τριών συγκατηγορούμενων του έχουν ποινικό ιστορικό, οι οποίες σχετίζονται κυρίως με καταδικαστικές αποφάσεις για χαμηλής ποινικής απαξίας αδικήματα, ενώ μόλις ένας έχει κριθεί ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author