Τώρα «τρέχουν» να καλύψουν τα κενά στα σχολεία

Estimated read time 1 min read

Στιγμιότυπο από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Αναδίπλωση της κυβέρνησης με το «καλημέρα» με χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε καραντίνα και άρνηση να αλλάξει το εγκληματικό πρωτόκολλο 50+1.

Αναδίπλωση της κυβέρνησης με το «καλημέρα» και αφού αρχικά επέδειξε ιδιαίτερη χαλαρότητα στο άκουσμα της είδησης πως έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα περίπου 6.500 εκπαιδευτικοί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε πρώτη φάση, ανακοίνωσε 850 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ενώ λίγο αργότερα, κάτω από την τεράστια πίεση, το υπουργείο Παιδείας έκανε γνωστό πως προχωρά σε 4.784 προσλήψεις «προκειμένου να καλύψουν αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από απουσίες εκπαιδευτικών σχετιζόμενες με την πανδημία του κορονοϊού».

Θυμίζουμε πως σήμερα οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία με τους γονείς να ανησυχούν και την εκπαιδευτική κοινότητα να βρίσκεται επί ποδός.

Και πριν καλά καλά τεθεί σε εφαρμογή το επικίνδυνο πείραμα βρέθηκαν σχεδόν 16.000 θετικά self test.

Με την κυβέρνηση σε κατάσταση πανικού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «αρρυθμίες» τα μεγάλα κενά υποστηρίζοντας ότι θα καλυφθούν με 850 νέες προσλήψεις σταδιακά και με… αναδιάταξη του δυναμικού μέσα στις ίδιες τις μονάδες με βάσει το πρόγραμμα και το σχέδιο, που θα έχουν οι διευθύνσεις, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες.

4.784 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Την επιπολαιότητα να ανακοινωθεί ένας τόσος μικρός αριθμός προσλήψεων (σ.σ. αναπληρωτών) ήρθε να διορθώσει -σε ένα βαθμό- το υπουργείο Παιδείας.

Αρχικά, αφού πανηγυρίζει για τη επανέναρξη της σχολικής χρονιάς μετά τις διακοπές των εορτών, σημειώνει πως «σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας» και για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης, προχωρά άμεσα «σε 4.784 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, 3.576 εξ αυτών με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας και 1208 αναπληρωτών (γενικής εκπαίδευσης, μαθητείας, ψυχολόγοι/κοινωνικοί λειτουργοί) με συμβάσεις ως τη λήξη του σχολικού έτους, προκειμένου να καλύψουν αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από απουσίες εκπαιδευτικών σχετιζόμενες με την πανδημία του κορονοϊού».

Με την ανάληψη των καθηκόντων τους τις αμέσως επόμενες ημέρες, οι εκπαιδευτικοί αυτοί «θα ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης στην απαιτητική συγκυρία της πανδημίας».

Έκκληση Φίλη

Ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκη Φίλης», σχολίασε πως η κυβέρνηση πανηγυρίζει «ότι με τα self test βρέθηκαν 16.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί θετικοί σε κόβιντ! Το γεγονός ότι βρέθηκαν τώρα τόσες χιλιάδες θετικά κρούσματα, επιβεβαιώνει ότι ο ΕΟΔΥ δεν κάνει ιχνηλάτηση (έχει πέσει στο 1% των κρουσμάτων!) και δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας μεταφέρουν χωρίς να το γνωρίζουν τον ιό στην κοινωνία».

Τέλος, απεύθυνε ξανά έκκληση «να επανεξετάσει την ακατανόητη απόφασή της, να καταργήσει το αντιεπιστημονικό «50%+1» για το κλείσιμο του τμήματος και να προχωρήσει στη λήψη των μέτρων που έχουν προταθεί από τους φορείς των εκπαιδευτικών και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Οι θριαμβολογίες οδηγούν σε κακές αποφάσεις. Ακούει κανείς στην κυβέρνηση; Αντιλαμβάνονται ότι από σήμερα επικρατεί εικόνα απορρύθμισης στα σχολεία; Ή εκτελούν όλοι το σχέδιο της “ανοσίας της αγέλης”»;

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author