Κυρ. Μητσοτάκης: «Προάγγελος ανοιχτής κοινωνίας τα ανοιχτά σχολεία»

Estimated read time 1 min read

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Με αρκετή αυταρέσκεια για το επισφαλές άνοιγμα των σχολείων εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που για μια ακόμη φορά παραγνωρίζει τους κινδύνους, αλλά και της ανησυχία της κοινωνίας και των οικογενειών για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών. Με ανάρτησή του στο Facebook, ακολούθησε την ίδια γραμμή ότι «αν δεν άνοιγαν τα σχολεία δεν θα εντοπίζαμε 15.000 κρούσματα», ενώ εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξουν προβλήματα, αλλά «θα είναι μικρότερα από το κέρδος που θα έχει η κοινωνία, οι γονείς και, κυρίως, τα παιδιά μας». 

Με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων μετά τις διακοπές των εορτών, και παραγνωρίζοντας τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό λόγω νόσησης, τους κινδύνους για περαιτέρω διασπορά και την πίεση στο σύστημα υγείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook:

«Καλή αρχή με ανοιχτά και ασφαλή σχολεία! Παρά τις δυσκολίες, όπως παντού στον κόσμο, έτσι και στην Ελλάδα οι μαθητές επιστρέφουν στη γνώση και οι εκπαιδευτικοί μας στο λειτούργημά τους. Μάλιστα την πρώτη μέρα μαθημάτων, χάρη στο σύστημα των μαζικών τεστ, εντοπίστηκαν πάνω από 15.000 κρούσματα κορονοϊού τα οποία, διαφορετικά, θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα μεταδίδοντας πολύ πιο εύκολα τον ιό» και υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα «είναι στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη σε εργαστηριακούς και αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους».

Υποστηρίζει ότι μέχρι τώρα έχουν οργανωθεί και διατεθεί 94.000.000 τεστ σε 7.800.000 πολίτες.

Και προσθέτει: «Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μαζί με τους εμβολιασμούς είναι η καλύτερη απάντηση στην πανδημία και ειδικά στην μετάλλαξη “Ο”. Γι’ αυτό και το πρόγραμμα παρακολούθησης της δημόσιας υγείας συνεχίζεται σε ολόκληρη τη χώρα».

«Είναι σίγουρο ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν κάποια προβλήματα», λέει ο πρωθυπουργός αλλα «θα είναι μικρότερα από το κέρδος που θα έχει η κοινωνία, οι γονείς και, κυρίως, τα παιδιά μας».

«Με το σαφές αλλά και ευέλικτο σχέδιο της Πολιτείας, τη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών και την κατανόηση όλων, σήμερα κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Τα ανοιχτά σχολεία μπορούν να γίνουν προάγγελος και της ανοιχτής κοινωνίας» καταλήγει.

 

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author