Τι θα γίνει με τα καταστήματα και τις μετακινήσεις

Estimated read time 1 min read

Κρίσιμο είναι το επόμενο 48ωρο, όπου θα κρίνει τις αποφάσεις των ειδικών σχετικά με την εισήγηση στην κυβέρνηση για την χαλάρωση των μέτρων του lokcdown.

Την Τετάρτη (17/3) η χώρα κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων (3.465) και διασωληνωμένων (630), τη στιγμή που το Εθνικό Σύστημα Υγείας δέχεται ασφυχτική πίεση.

Το «εκρηκτικό» μείγμα κρουσμάτων και διασωληνωμένων ανησυχεί τους ειδικούς, την ώρα που η κυβέρνηση θέλει την χαλάρωση των μέτρων για να πάρουν «ανάσα» οι πολίτες και η αγορά.

Την άλλη εβδομάδα η απόφαση για το λιανεμπόριο – Ανοίγουν τα κομμωτήρια

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η οριστική απόφαση για το άνοιγμα του λιανεμπορία θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Η κυβέρνηση εξετάζει να ανοίξει τα καταστήματα στις 29 Μαρτίου με τις αγορές να γίνονται αφού πρώτα οι πολίτες στείλουν sms στο 13032, με ισχύ τριών ωρών χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό, ή με click away/click in shop.

Ωστόσο αυτό που φαίνεται ότι δεν θα αλλάξει είναι το άνοιγμα για τη Δευτέρα (22/3) των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής. Στα συγκεκριμένα καταστήματα η προσέλευση των πελατών γίνεται με ραντεβού, κάτι που βοηθάει να μην υπάρχει συνωστισμός.

Στα τραπέζι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 τα Σαββατοκύριακα

Το σχέδιο των μέτρων χαλάρωσης του lockdown συμπεριελάμβανε την αλλαγή στην απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», όπως για παράδειγμα η Αθήνα.

Συγκεκριμένα υπήρχε η σκέψη η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει και τα Σαββατοκύριακα από τις 21:00 αντί για τις 19:00, όμως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα επανεξετάσει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Κατάργηση του περιορισμού με κωδικό 6 – Εστίαση πριν το Πάσχα

Ο περιορισμός που ισχύει τώρα στις μετακινήσεις με τον κωδικό 6  στο 13033 σχεδιάζεται να καταργηθεί και να επιτραπεί ξανά στους πολίτες να μετακινούνται για σωματική άσκηση με το αυτοκίνητό τους και όχι μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Όσο για το άνοιγμα της εστίασης αυτό πηγαίνει για αργότερα και πιθανότατα πριν από το Πάσχα, αλλά με λειτουργία σε εξωτερικούς χώρους.

Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr

You May Also Like

More From Author