Κρήτη : Το αγοράκι που βρέθηκε στο βαρέλι έδωσε σφυγμό μετά από δύο ώρες

Estimated read time 1 min read

Μια απίστευτη εξέλιξη, δίνοντας αχτίδα ελπίδας, έρχεται από το Ηράκλειο Κρήτης όπου είχε εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις του, μέσα σε βαρέλι, αγοράκι 2,5 ετών.

Αν και το παιδάκι αρχικά είχε δηλωθεί νεκρό στο νοσοκομείο, παρουσίασε σφυγμό μετά από δύο ώρες, αποδεικνύοντας πως είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει.

Μπορεί αυτή τη στιγμή να διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο και να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ωστόσο μόνο αισιόδοξα μπορούν να θεωρούνται τα νέα, δεδομένης της αρχικής εκτίμησης των γιατρών.

Προσπαθούσαν επί δύο ώρες οι γιατροί

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο γιατρός στο Κέντρο Υγείας Χάρακα προσπαθούσε επί σχεδόν δύο ώρες να επαναφέρει τον μικρό. Παρουσίασε σφυγμό μέσα στο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας και άμεσα έσπευσε Όχημα Άμεσης Επέμβασης του ΕΚΑΒ με γιατρό και διασώστη.

Ο γιατρός προχώρησε στην διασωλήνωση και συνόδευσε το παιδί μέχρι το νοσοκομείο στο Ηράκλειο.

Να σημειωθεί ότι για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκαν συγγενείς της οικογένειας, ενώ είχαν πάει στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Όπως ήταν φυσικό, οι ελπίδες αναπτερώθηκαν ότι ο μικρός θα καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.

Για τα σημάδια ανάκαμψης του αγοριού ενημερώθηκε και η αστυνομία.

Πάντως, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, μιλώντας στην ιστοσελίδα cretalive.gr, επιβεβαίωσε ότι το αγοράκι παρουσίασε σφυγμό και ότι εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων, με την κατάσταση του να χαρακτηρίζεται κάτι παραπάνω από σοβαρή.

Τι συνέβη

Υπενθυμίζεται ότι όλα συνέβησαν σε χωριό του δήμου Αρχανών Αστερουσίων στις 4 περίπου το απόγευμα, όταν το παιδάκι ξέφυγε της προσοχής των γονιών του την ώρα που βρισκόταν έξω από το σπίτι τους.

Όταν οι γονείς αντιλήφθηκαν την απουσία του, ξεκίνησαν μαζί με άλλους συγγενείς να το ψάξουν. Τελικά, λίγη ώρα αργότερα το εντόπισαν μέσα σε ένα βαρέλι με νερό χωρίς τις αισθήσεις του.

Οι ίδιοι οι γονείς το μετέφεραν εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Χάρακα με τους γιατρούς να διαπιστώνουν -ευτυχώς με τα δεδομένα να ανατρέπονται στη συνέχεια- το θάνατό του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο



Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author