Σε ξενοδοχείο και οπλισμένος συνελήφθη ο δεύτερος δράστης

Estimated read time 1 min read

Στα χέρια των αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και της Αντιτρομοκρατικής που συνέδραμε των ερευνών, έπεσε και ο δεύτερος ληστής του υποκαταστήματος τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως, ηλικίας 41 ετών.

Πρόκειται επίσης για σεσημασμένο κακοποιό που στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις Αρχές για κλοπές και μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη σε ξενοδοχείο στην Ομόνοια όπου κρυβόταν, ενώ όπως και ο συνεργός του, έτσι και αυτός είχε το πιστόλι πάνω του, «κουμπωμένο» με γεμιστήρα με 12 φυσίγγια και δεύτερη γεμιστήρα, κάτι που επίσης δείχνει ότι ήταν έτοιμος για όλα… χωρίς ωστόσο οι αστυνομικοί να του δώσουν καμία ευκαιρία να αντιδράσει.

Πάνω του βρέθηκαν επίσης προσωπικά αντικείμενα και χρηματικό ποσό. Υπενθυμίζεται πως η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει και άλλες ληστείες με παρόμοιο τρόπο που είχαν από κοινού διαπράξει οι κατηγορούμενοι.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες από κοινού, κατά το τελευταίο δίμηνο, διέπραξαν 3 περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα τραπεζών σε περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα στις 18 Αυγούστου στην Μεταμόρφωση, στις 2 Σεπτεμβρίου στη Νέα Ιωνία και στις 14 Σεπτεμβρίου στην οδό Μητροπόλεως, στην περιοχή του Συντάγματος.

Για την υπόθεση, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπαστυνόμος Α΄ Απόστολος Α. Σκρέκας δήλωσε:

«Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, γνωρίζεται ότι:

Στο πλαίσιο αναζητήσεων και μετά από συντονισμένες ενέργειες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, στην Αττική, 41χρονος ημεδαπός, για ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς αναζητούνταν ως συνεργός του 33χρονου ημεδαπού, δραπέτη φυλακών, που είχε συλληφθεί μεσημβρινές ώρες της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Σε αιφνιδιαστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκε ο ανωτέρω καταζητούμενος, ο οποίος συνελήφθη ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πιστόλι.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και με την ολοκλήρωσή τους, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές».

Ένοπλη ληστεία τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως