Η Άγκυρα προαναγγέλλει νέα ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Estimated read time 1 min read

Ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους από το τουρκικό ΥΠΕΞ, με κατηγορίες προς Ελλάδα και Κύπρο για μονομερείς ενέργειες, αλλά και αιχμές προς τη Γαλλία.

Μπορεί σε λίγες ημέρες να ξεκινούν εκ νέου οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ωστόσο η Άγκυρα, φανερά ενοχλημένη και από τη συμφωνία Αθήνας- Παρισιού, επιλέξει τη στρατηγική της έντασης.

Οι επιθετικές τοποθετήσεις από τη γειτονική χώρα συνεχίστηκαν και το Σάββατο, με το υπουργείο Εξωτερικών να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί την Ελλάδα και την Κύπρο για μαξιμαλιστικές τάσεις και επιδιώξεις, ενώ επισημαίνει ότι τα δύο κράτη συνεχίζουν στον δρόμο των μονομερών ενεργειών αγνοώντας την Τουρκία, τους τουρκοκύπριους και τα συμφέροντά τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ προαναγγέλλει αύξηση της έντασης στην περιοχή, επιρρίπτοντας προκαταβολικά τις ευθύνες σε Αθήνα και Λευκωσία, ενώ φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει την Ελλάδα για παραβίαση της υφαλοκρηπίδας.

«Όλες αυτές οι μονομερείς ενέργειες θα αυξήσουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και θα απειλήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα» αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει «λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα απέναντι στις μονομερείς ενέργειες Ελλάδας και Κύπρου τόσο στην πράξη όσο και στη διπλωματία».

Τέλος, η Άγκυρα προειδοποιεί και τη Γαλλία, χωρίς να την κατονομάζει, σημειώνοντας ότι «τρίτες χώρες δεν θα πρέπει να συμμετέχουν σε τέτοιες μονομερείς ενέργειες».

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author