Σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης κάνουν το ξεκαθάρισμα για ΕΡΤ και κυβέρνηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος για το θέμα της ΕΡΤ.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να παρουσιάσει στους κυβερνητικούς εταίρους το σχέδιο για τη μεταβατική δημόσια ραδιοτηλεόραση, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συγκροτηθεί υπό τη βάση ότι η «παλιά ΕΡΤ» έχει ήδη καταργηθεί.

Το νέο σχήμα λέγεται ότι θα υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών (θα δημιουργηθεί αρμόδια διεύθυνση) και θα λειτουργεί με προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην οποία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αν επιθυμούν, θα τοποθετήσουν δικά τους στελέχη.

Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύεται πως αν το επιθυμούν οι δύο εταίροι, μπορεί να οριστεί από τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός -που μπορεί να προέρχεται από ένα από τα δύο κόμματα- ο οποίος θα εποπτεύει τόσο το μεταβατικό σχήμα όσο και τη ΝΕΡΙΤ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για να λειτουργήσει η μεταβατική δημόσια τηλεόραση, θα γίνουν προσλήψεις με συμβάσεις έργου δίμηνης διάρκειας, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 30 άτομα θα βγάζουν στοιχειώδες πρόγραμμα με τρία δελτία ειδήσεων και όλα τα κανάλια θα προβάλλουν το ίδιο πρόγραμμα

Ωστόσο, το κλίμα εντός της τρικομματικής κυβέρνησης παραμένει τεταμένο, καθώς ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά εμφανίζονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους και ζητούν να ανοίξει η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Μάλιστα νωρίτερα το μεσημέρι, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είχαν ξεχωριστή συνάντηση, ενόψει της σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό.

«Έγινε μια συνεννόηση», δήλωση εξερχόμενος της Βουλής ο Ευ. Βενιζέλος, χωρίς να επεκταθεί του θέματος.

«Ανταλλάξαμε απόψεις, αν θα μπορέσει να υπάρξει μια συμφωνία. Βάλαμε κάτω και συζητήσαμε κάποια σχέδια ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό», είπε από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης.

πηγή άρθρου: NewsBomb.gr

You May Also Like

More From Author