Ντόρα Μπακογιάννη στον ΒΗΜΑ FM: Να μπουν στην κυβέρνηση Βενιζέλος-Κουβέλης

Ντόρα Μπακογιάννη στον ΒΗΜΑ FM: Να μπουν στην κυβέρνηση Βενιζέλος-Κουβέλης


Κατά των πρόωρων εκλογών αλλά υπέρ του ανασχηματισμού και μάλιστα με την συμμετοχή του προέδρου του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ κκ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση τάχθηκε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.


Η κυρία Μπακογιάννη, είπε ότι πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους – να κάνουν την υπέρβαση – με συμμετοχή πολιτικών στελεχών κ από τα τρία κόμματα στην κυβέρνηση.
Η Ντόρα Μπακογιάννη στον BHMA FM
«Ο πρωθυπουργός», είπε, «κάνει μία μεγάλη προσπάθεια να ανταποκριθεί σε αυτά που ζητάει η τρόικα».

Η κυρία Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και τόνισε ότι είναι ευθύνη του κ. Μανιτάκη το θέμα των απολύσεων αλλά και άλλων υπουργών της κυβέρνησης


«Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης πρέπει να συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Η λύση για την ΕΡΤ πρέπει να είναι ρεαλιστική», είπε και υποστήριξε ότι το ενδεχόμενο των εκλογών θα οδηγήσει σε αδιέξοδο. «Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας σήμερα», κατέληξε.


Επίσης, σημείωσε ότι η μέγιστη αδυναμία της κυβέρνησης είναι να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, ενώ για την ΕΡΤ πρότεινε να λειτουργήσει με 2μηνες συμβάσεις προσωπικού κι εν συνεχεία να προχωρήσει η αναδιάρθρωσή της.


«Η αποτελεσματικότερη λειτουργία της κυβέρνησης μπορεί να αντιμετωπιστεί από την ώρα που αυτή η κυβέρνηση θα λειτουργήσει θεσμικά, με υπουργικό συμβούλιο, κυβερνητικές επιτροπές και με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη μέσα στην κυβέρνηση, δηλαδή αντιπροέδρους αυτής της κυβέρνησης, με υπουργεία που θα είναι στελεχωμένα από πολιτικά στελέχη και τα οποία πηγαίνοντας στο υπουργικό συμβούλιο θα υποστηρίζουν τη θέση τους και το υπουργικό συμβούλιο θα αποφαίνεται για την πολιτική» σημείωσε η κ. Μπακογιάννη, επισημαίνοντας:


«Τρία κόμματα ανέλαβαν την ευθύνη να συγκυβερνήσουν μακριά από τις ιδεολογικές τους διαφορές που αναμφισβήτητα υπάρχουν και να δημιουργήσουν μία κυβέρνηση που για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία υπάρχει».


Υποστήριξε, ακόμα, ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση» και πως «οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν μπορούν να πάνε χαμένες». «Το ενδεχόμενο των εκλογών δεν θα προσφέρει καμία διέξοδο. Αντίθετα, θα επιδεινώσει μία ήδη προβληματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας» τόνισε.


Αναφερόμενη στο θέμα της ΕΡΤ, είπε ότι η απόφαση για το κλείσιμο οδήγησε σε μία κυβερνητική κρίση, η οποία «πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπιστεί». Ως προς το ζήτημα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, η κ. Μπακογιάννη πρότεινε να λειτουργήσει με 2μηνες συμβάσεις προσωπικού και εν συνεχεία, με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την απόφαση του ΣτΕ, να προχωρήσει η αναδιάρθρωσή της.


Τέλος, για την καθυστέρηση που υπάρχει στο θέμα των αποχωρήσεων από το Δημόσιο η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι η βασική ευθύνη ανήκει στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά «πέραν του κ. Μανιτάκη, έχουν ευθύνη και όλοι οι επιμέρους υπουργοί».



Πηγή άρθρου: ΤΟ ΒΗΜΑ

You May Also Like

More From Author