Πώς η ΕΛΑΣ άκουγε ζωντανά τον ξυλοδαρμό του 28χρονου αστυνομικού

Estimated read time 1 min read

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον άγριο ξυλοδαρμό αστυνομικού που έγινε κατά την διάρκεια επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, ενώ νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα.

Ο εντοπισμός των δραστών που ξυλοκόπησαν αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη απασχολεί έντονα την ΕΛΑΣ, ενώ νέα στοιχεία και λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με αποκάλυψη που έκανε το Mega, ένα στοιχείο που έχει βοηθήσει την ΕΛΑΣ στις έρευνες, είναι το γεγονός ότι άκουγε ζωντανά την επίθεση που δέχτηκε ο 28χρονος αστυνομικός.

Πιο αναλυτικά, ένας 23χρονος που συμμετείχε στο ξυλοδαρμό, ήταν το τελευταίο δίμηνο υπό τηλεφωνική παρακολούθηση κατόπιν εισαγγελικής άδειας από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Την ώρα της επίθεσης, ο νεαρός είχε το κινητό του ανοιχτό και οι αστυνομικοί άκουσαν ζωντανά την επίθεση, αλλά και τι ανέφεραν ορισμένοι από τους δράστες.

«Δεν ήμουν στην περιοχή»

Ο 30χρονος που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού δηλώνει αθώος και αρνείται κάθε εμπλοκή του στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δικηγόρος, Παύλος Σαράκης, γνωστοποιώντας ότι ανέλαβε την υπεράσπισή του.

Απέναντι στην κατηγορία ότι ο 30χρονος είναι ο πρώτος που επιτέθηκε στον αστυνομικό, ο κ. Σαράκης αναφέρει στο δελτίο Τύπου του, πως η εμπλοκή του εντολέα του προέκυψε «μετά από αναξιόπιστη και κακόβουλη καταγγελία/κατάθεση προσώπου, με το οποίο υφίσταται διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους».

«Ουδέν άλλο αντικειμενικό στοιχείο υφίσταται στην δικογραφία, που να τον εμπλέκει στο συγκεκριμένο βάρβαρο περιστατικό. Θα προσκομίσουμε στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν την θέση του, ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διερευνόμενα θλιβερά συμβάντα. Ο εντολέας μας ισχυρίζεται και μπορεί να αποδείξει, ότι κατά τον επίμαχο χρόνο των γεγονότων βρισκόταν στην Δυτική Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη. Ισχυρισμός που θα επιβεβαιωθεί και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, και ειδικότερα από τον εντοπισμό της στιγματοθέτησής του (GPS) κατά τους επίδικους χρόνους».

Ο 30χρονος κρατείται και θα οδηγηθεί για απολογία στην 13η τακτική ανακρίτρια το Σάββατο το πρωί.



Πηγή άρθρου www.ieidiseis.gr

You May Also Like

More From Author