Κεραμέως : Καμία απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

Estimated read time 1 min read

Καμία απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας παράλληλα ότι το υπουργείο μελετά όλα τα σενάρια.

«Κάθε μέρα που γίνεται μία διαδήλωση απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων»., είπε μιλώντας στο STAR.

Αν και όπως είπε τα επιδημιολογικά δεδομένα προβληματίζουν τους ειδικούς, εντούτοις όπως είπε η υπουργός κατά το άνοιγμα των σχολείων θα προηγηθούν αυτή τη φορά οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς έχουν μείνει μεγαλύτερο διάστημα εκτός σχολικής τάξης. «Το έχουμε πει επανειλημμένα ότι έχουμε ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου. Πότε βέβαια θα ανοίξουν όλα τα σχολεία θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί».

Για το τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις η Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ακόμη επίσης «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση» αλλά συμπλήρωσε:

Έχουμε κάνει πολλές προσαρμογές στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως η μείωση της ύλης 20- 30 % στις πανελλαδικές εξετάσεις. Εδώ είμαστε για να εξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα».

Η κυρία Κεραμέως πρόσθεσε πάντως σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ότι «είμαστε όμως στην τελική ευθεία και το λέω αυτό και στους γονείς».

Όσον αφορά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις, με αφορμή τη νομοθετική πρωτοβουλία της Υπουργού Παιδείας και την κριτική ότι υλοποιήθηκε εν μέσω πανδημίας,  η Υπουργός  σχολίασε: «Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα, αλίμονο αν η πανδημία σταματούσε τη Δημοκρατία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο



Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author