Πούτιν: «Τραγική και περίπλοκη κατάσταση στη Μαριούπολη» -Ελπίζει σε θετικό αποτέλεσμα από τις διαπραγματεύσεις

Estimated read time 1 min read

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζονται διαδικτυακά.

Στη συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις με την ουκρανική πλευρά θα έχουν «θετικό αποτέλεσμα», τονίζοντας, όμως, ότι υπάρχουν ακόμη ζητήματα που έπρεπε να εξορθολογιστούν πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε τη Μόσχα και το Κίεβο να εργαστούν σε συντονισμό με τον ΟΗΕ για το άνοιγμα «ανθρωπιστικών διαδρόμων» στην Ουκρανία, με σκοπό την απομάκρυνση του άμαχου πληθυσμού από περιοχές όπου μαίνονται οι εχθροπραξίες.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, απέρριψε πρόταση του Κιέβου για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στη Μαριούπολη.

Όσον αφορά στο θέμα αυτό, ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι οι συνομιλίες με την Ουκρανία στην Τουρκία πέτυχαν μια σοβαρή πρόοδο, αλλά οι ισχυρισμοί της άλλης πλευράς για τα γεγονότα στην πόλη Μπούκα άλλαξαν δραστικά την κατάσταση.

«Δυστυχώς, μετά την επίτευξη συμφωνιών δείξαμε ξεκάθαρα τις προθέσεις να δημιουργήσουμε ευνοϊκές συνθήκες για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, αλλά αντιμετωπίσαμε μια πρόκληση στο χωριό Μπούκα, με την οποία ο ρωσικός στρατός δεν έχει καμία σχέση», είπε ο Πούτιν, μιλώντας στον Γκουτέρες

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πούτιν: Οι Ουκρανοί στρατιώτες να απελευθερώσουν τους αμάχους στο Azovstal

Ο Ρώσος ηγέτης χαρακτήρισε την κατάσταση στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, η οποία αντιμετωπίζει το κύριο βάρος της επιθετικότητας του Κρεμλίνου εδώ και εβδομάδες, ως τραγική και περίπλοκη.

«Η κατάσταση είναι περίπλοκη και τραγική. Αλλά είναι απλό, πραγματικά. Μίλησα με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν σήμερα, είπε ότι στρατιωτικές επιχειρήσεις πραγματοποιούνταν εκεί. Όχι, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις τελείωσαν. Δεν υπάρχουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μαριούπολη. Σταμάτησαν», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόδρος κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι κρύβονται πίσω από αμάχους στη χαλυβουργεία Azovstal και είπε ότι το πιο εύκολο πράγμα που μπορούν να κάνουν είναι να τους απελευθερώσουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ακούμε από τις ουκρανικές αρχές ότι υπάρχουν άμαχοι εκεί. Σε αυτήν την περίπτωση, οι στρατιώτες του ουκρανικού στρατού πρέπει να τους απελευθερώσουν, διαφορετικά ενεργούν ως τρομοκράτες όπως ο ISIS στη Συρία», είπε ο Πούτιν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author