Οσλο: Ενοπλη επίθεση με 2 νεκρούς και 10 τραυματίες σε γκέι μπαρ λίγο πριν το νορβηγικό Pride

Estimated read time 2 min read

Δύο άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς σε νυχτερινό κέντρο του Οσλο, σύμφωνα με ανακοίνωση της νορβηγικής αστυνομίας.

«Αρχισε να πυροβολεί»

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση NRK και άλλα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στη «London Pub», νυχτερινό κέντρο δημοφιλές στην κοινότητα των ομοφυλοφίλων, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Οσλο.

Ο δημοσιογράφος του NRK Ολαφ Ρόνενμπεργκ, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ανέφερε: «Είδα έναν άνδρα να μπαίνει κρατώντας μια τσάντα. Εβγαλε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί».

Αλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε στο NRK: «Ημουν έξω από το London Pub όταν συνέβη. Αντιλήφθηκα έναν πυροβολισμό και χτυπήθηκα από θραύσματα γυαλιού. Ακολούθησαν περισσότεροι πυροβολισμοί, οπότε βρήκα καταφύγιο στο εσωτερικό και προσπάθησα να τραβήξω κι άλλα άτομα μαζί μου».

Γύρω στις 2 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) η νορβηγική αστυνομία έκανε γνωστό ότι συνέλαβε έναν ύποπτο, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει το κίνητρο της επίθεσης.

«Παρέλαση υπερηφάνειας»

Σήμερα στο Οσλο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η ετήσια «παρέλαση υπερηφάνειας» από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της νορβηγικής πρωτεύουσας.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα νορβηγικά δίκτυα αποτυπώνεται ο απόηχος της ένοπλης επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο, με ασθενοφόρα και περιπολικά να έχουν σπεύσει στο σημείο.

«Συνολικά, δέκα άνθρωποι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης Τόρε Μπάρσταντ στη νορβηγική τηλεόραση.

Νωρίτερα, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Οσλο ανέφερε ότι τέθηκε σε «συναγερμό» για να υποδεχθεί τραυματίες.

Πηγή: ΑΠΕ



Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author