Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς σε νυχτερινό κέντρο του Όσλο

Estimated read time 1 min read

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν τα ξημερώματα από πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης του Όσλο και σε κοντινούς δρόμους, ανακοίνωσε η νορβηγική αστυνομία που συνέλαβε έναν ύποπτο λίγα αργότερα. 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στη «London Pub», δημοφιλές γκέι μπαρ, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το κίνητρο του δράστη.

Ασθενοφόρα και περιπολικά έσπευσαν στο σημείο. «Συνολικά, δέκα άνθρωποι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης Τόρε Μπάρσταντ.

«Είδα έναν άνδρα να μπαίνει κρατώντας μια τσάντα. Έβγαλε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί» δήλωσε δημοσιογράφος του δημόσιο καναλιού, Όλαφ Ρόνενμπεργκ, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε το εξής: «Ήμουν έξω από το London Pub όταν συνέβη. Αντιλήφθηκα έναν πυροβολισμό και χτυπήθηκα από θραύσματα γυαλιού. Ακολούθησαν περισσότεροι πυροβολισμοί, οπότε βρήκα καταφύγιο στο εσωτερικό και προσπάθησα να τραβήξω κι άλλα άτομα μαζί μου».

Σήμερα στο Όσλο είναι προγραμματισμένη η ετήσια παρέλαση υπερηφάνειας από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της νορβηγικής πρωτεύουσας.

«Δεν ξέρουμε ακόμα τι κρύβεται πίσω από αυτή την τρομερή πράξη, αλλά στους queer ανθρώπους που φοβούνται και θρηνούν, θέλω να πω ότι είμαστε μαζί σας» τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιόνας Γκαρ Στέρε, κάνοντας λόγο για μια τρομερή και σοκαριστική επίθεση κατά αθώων ανθρώπων. 

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author