ΚΕΕΡΦΑ: Αλληλεγγύη στις γυναίκες και την εξέγερση στο Ιράν

Estimated read time 1 min read

«Η δολοφονία στην Τεχεράνη της Μαχσά Αμινί, μιας γυναίκας 22 ετών, από το «Τμήμα Ηθών» της Αστυνομίας ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής ενάντια σε ένα καθεστώς άγριας εκμετάλλευσης, στυγνής καταπίεσης των γυναικών , βάρβαρης καταστολής των ελευθεριών των εργαζόμενων και της νεολαίας, οδηγώντας σε εξέγερση σε δεκάδες πόλεις στο Ιράν, ακόμη και σε πυρπολήσεις αστυνομικών τμημάτων.

 

Η κραυγή του κινήματος «Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία» ακούγεται δυνατά στους δρόμους και αψηφά τις δυνάμεις καταστολής του καθεστώτος, με τους αντιδραστικούς μουλάδες να επιμένουν στην διαφύλαξη όλου του καταπιεστικού οπλοστασίου κατά των γυναικών αλλά και των φοιτητών και των συνδικαλιστών.

 

Αυτή η έκρηξη έρχεται μόλις μερικούς μήνες μετά τις εργατικές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με αγριότητα και μαζικές συλλήψεις εκπαιδευτικών και οδηγών λεωφορείων. Πιάνουν το νήμα της μεγάλης έκρηξης το 2019 όταν η εργατική τάξη, η νεολαία και οι γυναίκες κλήθηκαν να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης, με τις ανατιμήσεις αγαθών αλλά και τις συνέπειες των κυρώσεων της Δύσης κατά του Ιράν.

 

Είμαστε στο πλευρό των εξεγερμένων για να τσακιστεί ο σεξισμός, για να έχουν οι γυναίκες το δικαίωμα επιλογής του να φοράνε η όχι την μαντήλα, για να μπει τέλος στην αστυνομική βαρβαρότητα και τη καταστολή, για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάκτηση δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών με την ανατροπή από την ίδια την εργατική τάξη και τους καταπιεσμένους λαούς του Ιράν του αυταρχικού καθεστώτος που έστησαν οι πλούσιοι μαζί με τους μουλάδες πάνω στα ερείπια της επανάστασης του 1979.

 

Πάει πολύ να παριστάνουν τους αλληλέγγυους στις γυναίκες του Ιράν οι ΗΠΑ και οι φίλοι τους στην Δύση, όταν το κίνημα metoo και το Black Lives matter έχουν αναδείξει τη βαρβαρότητα του συστήματος, με τις εκατοντάδες δολοφονίες μαύρων από τους αστυνομικούς, την άρνηση του δικαιώματος των γυναικών στην έκτρωση από το Ανώτατο Δικαστήριο που διόρισε ο Τραμπ. Και οι Ευρωπαίοι από δίπλα που με την ισλαμοφοβία, την απαγόρευση της μαντίλας έστρωσαν το δρόμο στους φασίστες στη Γαλλία, την Ιταλία και αλλού.

 

Πάει πολύ να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και οι Μητσοτάκηδες όταν οι προσφύγισσες και οι πρόσφυγες από το Ιράν και άλλες χώρες δολοφονούνται στα σιδερόφρακτα σύνορα του Έβρου και του Αιγαίου και τώρα εκτοπίζονται από τον Ελαιώνα με την επιχειρούμενη ρατσιστική εκκένωση. ΟΙ ίδιοι που στηρίζουν τα αντιδραστικά καθεστώτα της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που έχουν πετσοκόψει τα δικαιώματα των γυναικών πουλάνε ευαισθησία για τις γυναίκες στο Ιράν!

 

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των γυναικών και την εξέγερση στο Ιράν και απαιτούμε να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες και τις προσφύγισσες των πολέμων, των δικτατοριών και της πείνας, να μπει τέλος στη χυδαία καταπάτηση των δικαιωμάτων με τα απροκάλυπτα pushbacks στα σύνορα, τις βυθίσεις βαρκών, τις καταδιώξεις μέχρις θανάτου από το Λιμενικό και τους συνοριοφύλακες.

 

Στηρίζουμε και καλούμε σε συμμετοχή στην κινητοποίηση που καλούν Πρόσφυγες και προσφύγισσες από το Ιράν το Σάββατο 24/9, 6μμ στο Σύνταγμα»

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author