Καυγάς Μητσοτάκη- Κουτσούμπα: Η κυβέρνηση αποφασίζει ότι δεν θα γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου – Πολιτική

Estimated read time 1 min read

Για εγκληματική στάση όσων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού μιλούν ακόμη για την πορεία του Πολυτεχνείου έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή, πετώντας το γάντι στο ΚΚΕ και μετατρέποντας τη συζήτηση για την μετάδοση του ιού σε συζήτηση για την απαγόρευση της καθιερωμένης διαδήλωσης της 17ης Νοεμβρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε προσωπικά στον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον κάλεσε να πάρει θέση. Επικαλέστηκε μάλιστα ότι όποιος ζητά να γίνει η πορεία του Πολυτεχνείο, παραβλέπει ότι δεν υπήρχαν εκδηλώσεις ούτε σε άλλες εθνικές επετείους και ρισκάρει να μετατρέψει μία πορεία τιμής σε μία πορεία τρόμου προς τις ΜΕΘ.

“Ας συμφωνήσουμε σε αυτή την αίθουσα ότι μπορούμε να τιμήσουμε τη μνήμη του Πολυτεχνείου με μία εξαιρετικά περιορισμένη και λιτή τελετή κατάθεσης στεφάνου” είπε ο πρωθυπουργός και υψώνοντας τους τόνους ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης: “Να δηλώσετε όλοι ότι δεν θα συμμετέχετε σε καμιά πορεία και ότι δεν ενθαρρύνετε κανέναν σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες να βρεθεί στο δρόμο και να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία”.

Ο πρωθυπουργός εξάλλου υποστήριξε ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η σχετική απόφαση. “Οπως η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να μην εορταστεί η 28η Οκτωβρίου, έτσι παίρνει και την απόφαση να μη γίνει σε αυτές τις συνθήκες η πορεία του Πολυτεχνείου”, είπε. Δήλωσε μάλιστα: “Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα ήθελαν και αυτοί οι οποίοι πρωταγωνίστησαν σε αυτή την εμβληματική εξέγερση”. Φράση η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ.Κουτσούμπα, ο οποιος διέκοψε τον πρωθυπουργό. “Δεν ντρέπεστε” φώναξε ο γγ του ΚΚΕ στον κ. Μητσοτάκη, ο οποιος απάντησε: “Καθόλου δεν ντρέπομαι, εσείς να ντρέπεστε”.

Κουτσούμπας: Βάλατε τα παπαγαλάκια σας στα ΜΜΕ να στοχοποιήσουν το Πολυτεχνείο

Ο κ. Κουτσούμπας στη δική του πρωτολογία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι: “Εχετε στοχοποιήσει όλους όσους λένε τα αυτονόητα. Το ίδιο κάνετε όλες αυτές τις μέρες και με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και είχατε βάλει υπουργούς, τα στελέχη σας και ορισμένα παπαγαλάκια σας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να επιδίδονται σε ένα παραλήρημα ενάντια στην πορεία του Πολυτεχνείου. Και σήμερα το απόγευμα το κάνατε και εσείς ο ίδιος και αυτό δείχνει από που κατευθύνεται αυτή η εσκεμμένη αυταρχικότητα, η προπαγάνδα, όλη αυτή η λάσπη”.

Ο γγ του ΚΚΕ δήλωσε ότι: “Δεν είναι το Πολυτεχνείο που απειλεί τη δημόσια Υγεία. Δεν είναι οι εκδηλώσεις που γίνονται με μέτρα προστασίας”, ενώ εκτίμησε ότι ο κ.Μητσοτάκης άνοιξε μόνος του το θέμα στην πρωτολογία του, γιατί θέλει να ξεμπερδέψει με την ουσία του Πολυτεχνείου, των μηνυμάτων και του περιεχομένου του.

“Δεν μπορείτε λοιπόν να κοροϊδέψετε κανέναν, ύτε εδώ μέσα ούτε έξω από την αίθουσα. Η απαγόρευση της πορείας για το Πολυτεχνείο δεν έχει ως αφετηρία την προστασία της Δημόσιας Υγείας, Αλλά αυτό που χρόνια τώρα ενοχλεί την κυβέρνησή σας, αλλά και το DNA σας, το αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο της πορείας”.

Κλείνοντας ο κ. Κουτσούμπας είπε στον κ. Μητσοτάκη: “Όσο για τις απαγορεύσεις, αυτές να τις απευθύνετε στα κόμματα που πειθαρχούν στις αδικαιολόγητες, αντιδημοκρατικές και αυταρχικές απαγορεύσεις χωρίς λόγο, προσβάλλοντας και τον ηρωικό αγώνα των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους, μάτωσαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν ή έζησαν εκείνες τις ημέρες του Πολυτεχνείου εκεί αυτόν τον αγώνα. Το ΚΚΕ και το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα έχουν αποδείξει ότι και φωνή έχουν και να αγωνίζονται μπορούν και να τηρούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα”.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος πάντως προσέφερε στήριξη στο θέμα αυτό στον κ.Μητσοτάκη, θέτοντας το ερώτημα “εάν γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου πως θα πουμε στον κόσμο να μην πάει στην Εκκλησία”.

Τσίπρας: Τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα Δημοκρατίας

Στον πρωθυπουργό απάντησε στη δευτερολογία του και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι κάθε πολιτική παράταξη και κάθε κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη πόσο τιμά το Πολυτεχνείο. Κατήγγειλε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι η πρώτη από τη Μεταπολίτευση και μετά που έφερε ένα νόμο απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και πρόσθεσε: “Εδώ τίθεται ένα πολύ σοβαρό ζήτημα Δημοκρατίας. Η καραντίνα είναι κατανόητη. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος εδώ που φτάσαμε. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι στο όνομα των μέτρων προστασίας πρέπει να πάψουν να λειτουργούν οι θεσμοί και να υπάρχει ένα καθεστώς επιτήρησης της καθημερινότητας των ανθρώπων”.
 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author