Αριστοτελία Πελώνη: Το αργότερο αύριο η ανακοίνωση της Επιτροπής Εμβολιασμών για AstraZeneca

Estimated read time 1 min read

«Περιμένουμε την ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σήμερα ή το αργότερο αύριο», τόνισε, η κυβερνητική εκπρόσωπός, Αριστοτελία Πελώνη, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Η επιχείρηση “Ελευθερία” είναι υποδειγματική και ήδη ξεπέρασε τα 2 εκατ. εμβολιασμούς», τόνισε και πρόσθεσε πως εκτιμάται ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν 1,5 εκατ. εμβολιασμοί. Επανέλαβε δε την έκκληση του πρωθυπουργού προς τους μεγαλύτερους σε ηλικία να κάνουν το εμβόλιο.

Σε ερώτηση για το τι ποσοστό ανοσίας αναμένει η κυβέρνηση στις αρχές Ιουνίου, ο κ. Πελώνη είπε ότι εξαρτάται από τις παραδόσεις και παραλαβές εμβολίων, σημειώνοντας ότι έως τότε υπάρχει η πεποίθηση ότι θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60 ετών και οι ευπαθείς ομάδες, ώστε «να προχωρήσουμε στις υπόλοιπες ομάδες».

Ερωτηθείσα σχετικά, είπε ότι «δεν είναι της παρούσης» τα μέτρα για το Πάσχα, σημειώνοντας ότι όποια απόφαση ληφθεί «θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Αναφερόμενη στον κορωνοϊό, είπε πως η κυβέρνηση αποφάσισε την επαναλειτουργία των Λυκείων, με αυστηρή τήρηση των μέτρων (με self test δύο φορές την εβδομάδα), έπειτα από θετική εισήγηση της αρμόδιας της επιτροπής.

«Το self-test είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση των μαθητών στο σχολείο», τόνισε η κ. Πελώνη, σχολιάζοντας την απόφαση για το άνοιγμα των λυκείων για δια ζώσης μαθήματα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε τη διαδικασία που θα τηρούν μαθητές και εκπαιδευτικοί, όπως έγινε γνωστή χθες από την υπουργό Παιδείας.

Τέλος, σε σχετική ερώτηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «η μόνη διαφορά που υπάρχει με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας».

Η ενημέρωση της κ. Πελώνη

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε «επίσκεψη συμβολισμού και ουσίας» το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη, κάνοντας λόγο για επανεκκίνηση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Καθώς η γειτονική χώρα στρώνει τον δρόμο για τη μετάβαση στην ομαλότητα, και την ανασυγκρότηση ο πρωθυπουργός μετέφερε μήνυμα στήριξης στις προσπάθειες της για ειρήνη και για πρόοδο, που μπορεί να επιτευχθεί με άμεση και πλήρη αποχώρηση ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων από το έδαφός της», είπε και πρόσθεσε: «Οι φίλοι της Λιβύης είναι δίπλα της και όχι μακριά της». Ότι «είναι η γεωγραφία που καθορίζει το πλαίσιο των διμερών σχέσεων, και όχι οι τεχνητές γραμμές που κάποιοι τραβούν σε χάρτες». Ότι «για εμάς, πολύ σημαντικό είναι η ακύρωση παράνομων εγγράφων που παρουσιάστηκαν ως δήθεν διακρατικές συμφωνίες αλλά δεν έχουν καμία νομική ισχύ, όπως ρητά έχει αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author