Α. Διαμαντοπούλου: Το SofaGate θα έπρεπε να έχει πρωταγωνίστρια την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Estimated read time 1 min read

«Το #SofaGate θα έπρεπε να έχει πρωταγωνίστρια την Ursula von der Leyen», τονίζει σε ανάρτησή της στο Twitter η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στο διπλωματικό ατόπημα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε βάρος της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, η οποία αναγκάστηκε να καθίσει σε έναν απομακρυσμένο καναπέ, μακριά από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  Σαρλ Μισέλ και τον Τούρκο πρόεδρο κατά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα.

«Να απαιτήσει, μπροστά στις κάμερες, την τήρηση του πρωτοκόλλου ή να αποχωρήσει μεγαλοπρεπώς. Αυτό θα περίμενα, ως γυναίκα και ως Ευρωπαία», προσθέτει στην ίδια ανάρτηση η κ. Διαμαντοπούλου. 

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ απάντησε στα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε για τη στάση που κράτησε απέναντι στην κ. φον ντερ Λάιεν, με ένα μακροσκελές κείμενο στη σελίδα του στο Facebook. 

«Η αυστηρή ερμηνεία των κανόνων του πρωτοκόλλου από τις τουρκικές υπηρεσίες προκάλεσε μια δυσάρεστη κατάσταση: τη διαφορετική, ακόμη και μειωτική, μεταχείριση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μισέλ.

«Οι μερικές εικόνες που εμφανίστηκαν έδωσαν την εντύπωση ότι ήμουν αναίσθητος σε αυτήν την κατάσταση. Τίποτα δεν απέχει πιο πολύ από την πραγματικότητα ούτε από τα βαθιά συναισθήματά μου. Ούτε τέλος από τις αρχές του σεβασμού που μου φαίνονται απαραίτητες», προσθέτει. 



Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author