Έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων το απόγευμα για να εισηγηθεί νέα μέτρα

Estimated read time 1 min read

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που θα συνεδριάσει σήμερα και θα εισηγηθεί ειδικά μέτρα για την Αττική, όπως είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας Θοδωρή Λιβάνιου, του Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιου για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκη Σκέρτσου, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη, του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα και διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων και της καταστάσεως. Παρατέθηκαν τα δεδομένα, ο Πρωθυπουργός ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής των επιστημόνων έτσι ώστε να εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει, θα κάνει τις εισηγήσεις της και μετά θα ανακοινωθούν τα όποια μέτρα».

Όπως δείχνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα οδεύουμε προς ένα ολικό lockdown στην Αττική. Η μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής, είναι αυτό που ανησυχεί την κυβέρνηση, καθώς επίσης και το γεγονός ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ακολουθεί μία αυξητική πορεία και τα σημερινά στοιχεία, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Σε περίπτωση που οδηγηθούμε σε ολικό lockdown, αυτό σημαίνει πως θα κλείσουν τα σχολεία, τα καταστήματα, ακόμη και όσον αφορά στην άθληση θα μπορούμε να κινούμαστε μόνο σε πολύ μικρή απόσταση από το σπίτι μας. Ερωτηματικό παραμένει η διάρκεια των νέων μέτρων. Κατά πόσο θα είναι δύο ή τρεις εβδομάδες. Το σίγουρο είναι ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα, όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας και τα όποια μέτρα θα έχουν άμεση εφαρμογή, θα ισχύσουν δηλαδή από αύριο.

Η στρατηγική της κυβέρνησης, όπως τόνισαν κυβερνητικά στελέχη στην ΕΡΤ, δεν έχει αλλάξει. Παραμένει η ίδια. Ο στόχος είναι «τα όποια μέτρα να έρθουν προληπτικά, προκειμένου να μην τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις, αλλά να βρισκόμαστε μπροστά από αυτές». Με το δεδομένο ότι έχει ξεκινήσει και προχωρά η διαδικασία του εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό, είναι η συγκυρία τέτοια που δεν θα επέτρεπε να υπάρξει το όποιο πισωγύρισμα.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή άρθρου www.ert.gr

You May Also Like

More From Author