Lockdown – Κικίλιας : Η επιτροπή θα συνεδριάσει σήμερα και θα εισηγηθεί τα μέτρα για την Αττική – Ειδήσεις – νέα

Estimated read time 1 min read

Συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την Αττική.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αμέσως μετά τη έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου ζητήθηκε η έκτακτη σύγκληση για να εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική.

Ολικό lockdown προ των πυλών στην Αττική – Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η επιτροπή θα συνεδριάσει και θα εισηγηθεί σήμερα τις αποφάσεις της για τα νέα μέτρα.

Σύμφωνα, πάντα με τον υπουργό τα όποια μέτρα δεν θα τεθούν σε ισχύ από αύριο.

Εντονες ανησυχίες για τα κρούσματα

Κυβέρνηση και ειδικοί ανησυχούν για τις αντοχές του συστήματος Υγείας τη στιγμή μάλιστα που αυξάνεται ο ημερήσιως αριθμός των κρουσμάτων, ενώ οι προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες  είναι δυσοίωνες.

Είναι ενδεικτικό πως τα  σημερινά ημερήσια κρούσματα θα εκτιναχθούν πάλι σε τετραψήφιο νούμερο, ξεπερνώντας τα 1.200, σύμφωνα με πληροφορίες ενώ την ίδια στιγμή μεγάλη κρίνεται και η διασπορά των μεταλλάξεων στη χώρα.

Το έναυσμα για να σημάνει συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου έδωσε η έκτακτη επιδημιολογική αναφορά που κατέθεσε χθες στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Στο 70% η πληρότητα στις ΜΕΘ

Σύμφωνα με την έκθεση Τσιόδρα η πληρότητα σε κλίνες ΜΕΘ στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής ανέρχεται πλέον στο 70% και εντοπίζεται μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές σε απλές κλίνες ΜΕΘ στα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, όπως στο “Σωτηρία”, τον “Ευαγγελισμό” και το Γενικό Κρατικό Αθηνών “Γ.Γεννηματάς”.

Αύξηση της τάξης του 11% υπάρχει και στα κρούσματα ηλικιών έως 9 ετών, γεγονός το οποίο θα σημάνει πιθανότατα την επιστροφή των Δημοτικών στην τηλεκπαίδευση.

Στα στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός υγείας, Β. Κικίλιας στο Open, ανέφερε: «Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

«Πιστεύω πως έτσι όπως εξελίσσονται τα στοιχεία και τα νούμερα, θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσουμε στην Αττική», είπε ο ίδιος και σημείωσε πως ο ένας μετά τον άλλο δήμο έχουν αυξητική τάση».

Μάχη με τον χρόνο

«Επί 11 μήνες δίνουμε μια άνιση μάχη με τον κορωνοϊό και τα καταφέραμε. Τώρα δίνουμε μια μάχη με τον χρόνο. Δηλαδή μέχρι να εμβολιάσουμε το 60%-70% του πληθυσμού. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι πολύ σημαντικό να βαδίσουμε στον σωστό δρόμο. Δεν δικαιούμαστε να κάνουμε τίποτε λιγότερο από αυτό, το οποίο προστάζει η ανάγκη.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και καθιστούν αναπόφευκτο το ολικό lockdown στην Αττική.

Lockdown όπως τον Μάρτιο

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Κικίλιας είχε δηλώσει ότι εάν τα σημερινά στοιχεία της εξέλιξης του κορωνοϊού ήταν ανησυχητικά, θα εισηγηθεί ένα καθολικό αυστηρό lockdown, όπως του Μαρτίου, για σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτό σημαίνει αναστολή των περισσότερων οικονομικών δραστηριοτήτων για ένα διάστημα πιθανότατα δύο εβδομάδων. Αυτή θα είναι και η βασική διαφορά σε σχέση με το Μάρτιο, δηλαδή ότι η νέα καραντίνα θα έχει συγκεκριμένο και σύντομο χρονοδιάγραμμα.

Τα think tanks στη μάχη για την Κεντροαριστερά
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από



Πηγή άρθρου www.tovima.gr

You May Also Like

More From Author