Άγιος φως: Τι ώρα θα φτάσει στην Κρήτη – Ειδική πτήση της AEGEAN από τα Ιεροσόλυμα – Κρήτη

Estimated read time 1 min read



Κρήτη








Με ειδική πτήση της Aegean θα φτάσει σήμερα το απόγευμα στην Ελλάδα, από τα Ιεροσόλυμα, το Άγιο Φως – Η πτήση για Χανιά

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται από το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής η ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, προκειμένου να παραστεί στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός, που θα λάβει χώρα σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο θα έχει επίσης συνάντηση. Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται να γίνει περί τις 18:00 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου και, εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

«Θα έχω την τιμή να παραστώ στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός και να το μεταφέρω στην πατρίδα μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα. Ειδικά αυτές τις μέρες, λόγω και της κατάστασης στην μαρτυρική Ουκρανία όπου ζει ένα ιστορικό κομμάτι του Ελληνισμού το μήνυμα για τη σημασία της ζωής και της ειρήνης παραμένει εξόχως επίκαιρο», δήλωσε ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

Στην αποστολή εκτός από τον υφυπουργό Εξωτερικών, μετέχουν μεταξύ άλλων ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ, οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Ιωάννης Σαρακιώτης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κ.ά.

Το άγιος φως στην Κρήτη

Με ειδική πτήση της Aegean θα φτάσει σήμερα το απόγευμα στην Ελλάδα, από τα Ιεροσόλυμα, το Άγιο Φως. Ειδικότερα, το αεροσκάφος A320neo της Aegean, που θα μεταφέρει το Άγιο Φως και ολιγομελή διπλωματική αποστολή, αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας στις 6 το απόγευμα.

Στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με τα αεροσκάφη της Aegean και τις Olympic Air και σε 7 επιπλέον προορισμούς εντός της ελληνικής επικράτειας, τόσο με προγραμματισμένες όσο και με έκτακτες ειδικές πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον σκοπό αυτό.

Συγκεκριμένα, σήμερα Μεγάλο Σάββατο το πρόγραμμα των προγραμματισμένων και έκτακτων πτήσεων της Aegean και της Olympic Air για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός θα διαμορφωθεί ως εξής:

  • Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Α3 126, 19:35-20:30.
  • Αθήνα-Αλεξανδρούπολη, Α3 146, 20:10-21:05.
  • Αθήνα-Χανιά, A3 336, 18:50-19:40.
  • Αθήνα-Λάρισα, Ο.Α. 3002 (έκτακτη), 18:30-19:10.
  • Λάρισα-Ιωάννινα, Ο.Α. 3003 (έκτακτη), 19:25-20:00.
  • Ιωάννινα-Κέρκυρα, O.A. 3004 (έκτακτη), 20:15-20:40.
  • Κέρκυρα-Κεφαλονιά, O.A. 3005 (έκτακτη), 20:55-21:20.












Πηγή άρθρου www.neakriti.gr

You May Also Like

More From Author