Τι είναι η ψυχρή λίμνη και πως επηρεάζει την Ελλάδα

Estimated read time 1 min read

Διανύουμε τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη και ο καιρός άλλαξε για τα καλά, με το φαινόμενο της ψυχρής λίμνης να επηρεάζει την Ελλάδα.

Καιρός: Λέγοντας τον όρο «ψυχρή λίμνη» εννοούμε τις ψυχρές αέριες μάζες στη μέση τροπόσφαιρα, οι οποίες με τη μορφή «ψυχρής λίμνης» επηρεάζουν τη χώρα μας.

Τη δεδομένη στιγμή οι μάζες αυτές εντοπίζονται πάνω από την Ελλάδα και την Ιταλία, και θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τον καιρό της χώρας μας σήμερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Πέραν των χαμηλών για την εποχή θερμοκρασιών, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα.

Από το βράδυ, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Χαλκιδική, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή θα κινηθούν προς τα νοτιοδυτικά, επηρεάζοντας τις Σποράδες και ενδεχομένως από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής τμήματα της Μαγνησίας, της Εύβοιας και των Βόρειων Κυκλάδων.

Διαβάστε επίσης:

Αρναούτογλου Καιρός: Προειδοποίηση – Δεν «κατεβάζουμε» τα… χειμωνιάτικα!

Πηγή άρθρου www.sportime.gr

You May Also Like

More From Author