Προνόμια εμβολιασμένων: Στις 12 οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό

Estimated read time 1 min read

Στις 12:00 θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσίαση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών.

Στην παρουσίαση θα μετέχουν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος. 

Θα προηγηθεί ευρεία σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Είσοδος σε Covid free χώρους με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ το σχέδιο της κυβέρνησης για άρση περιορισμών για εμβολιασμένους θα ξεκινήσει με covid free ανοιχτούς χώρους ψυχαγωγίας και αθλητισμού και κλειστούς χώρους εστίασης. Οι χώροι θα λειτουργούν χωρίς υγειονομικά μέτρα και περιορισμούς πληρότητας, απλώς την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Γεωργιάδης: Προφανώς δεν υπάρχει λόγος να περιοριστείς αν δεν κινδυνεύεις

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις θα αφορούν κλειστούς χώρους και χώρους όπου γίνονται μαζικές συναθροίσεις, δηλαδή εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού. 

Στο ερώτημα πως θα βάζουν όρια οι επιχειρηματίες στους πελάτες τους, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι για παράδειγμα ο ανεμβολίαστος πελάτης θα μπορεί να βρίσκεται μόνο στον εξωτερικό χώρο και ο εμβολιασμένος θα μπορεί να μπορεί και στον εσωτερικό.

Δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες του σχεδίου, λέγοντας ότι θα γίνει σήμερα σύσκεψη, η διαδικασία είναι δυναμική και μπορεί να υπάρξουν αποφάσεις της τελευταίας στιγμής. «Θα ξέρετε σε λίγες ώρες», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Το κράτος θα λάβει αποφάσεις και θα πει, αν αποφάσισες να κινδυνεύεις πολύ πρέπει να προστατεύσω εσένα και τους άλλους και θα έχεις μικρότερη κινητικότητα. Αν έχεις επιλέξει να κινδυνεύεις λίγο προφανώς δεν υπάρχει λόγος να περιοριστείς», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: skai.gr

Πηγή άρθρου www.skai.gr

You May Also Like

More From Author