Πέραμα: Ελεύθεροι οι δύο Ρομά και οι αστυνομικοί χωρίς κανένα περιοριστικό μέτρο

Estimated read time 1 min read

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα αφέθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 20χρονος Ρομά και να τραυματιστεί ακόμα ένας.

Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα.

Ενώπιον της ανακρίτριας εκτός από τους αστυνομικούς απολογήθηκε και ο 16χρονος Ρομά, που είχε καταφέρει να διαφύγει και φέρεται να οδηγούσε το κλεμμένο όχημα που καταδίωκε η ομάδα ΔΙΑΣ στο Πέραμα ενώ στο Τζάνειο νοσοκομείο μεταβαίνει αυτή την ώρα η ανακρίτρια του Πειραιά προκειμένου να πάρει κατάθεση από τον τραυματισμένο Ρομά ο οποίος μετέβαινε επίσης μέσα στο αυτοκίνητο για να σχηματίσει μια συνολική εικόνα. 

Ο 16χρονος παρουσιάστηκε μαζί με τη συνήγορό του σήμερα στα δικαστήρια του Πειραιά λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθεί.

Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους, ήταν ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος, ενώ υποστήριξε ότι μόλις σταμάτησαν το αυτοκίνητο οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τότε επιχείρησαν να διαφύγουν.

Ωστόσο, ο συνήγορος υπεράσπισης των 7 αστυνομικών υποστήριξε σε δηλώσεις του πως ο 16χρονος που παρουσιάστηκε δεν είναι αυτός που επέβαινε στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τους 7 αστυνομικούς δεν έχει το ίδιο σωματότυπο ούτε τα ίδια χαρακτηριστικά οπότε για κάποιους άλλους λόγους όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης τους, έφεραν τον συγκεκριμένο ανήλικο να «φορτωθεί» την συγκεκριμένη υπόθεση.

Σε απολογητικό του υπόμνημα ο υπαστυνόμος που κατηγορείται μαζί με άλλους συναδέλφους του από την ομάδα ΔΙΑΣ για τον θάνατο του 18χρονου Ρομά αναφέρει ότι οι πυροβολισμοί ήταν σύμφωνα με το νόμο 3169/2003 ενώ κάνει λόγο για επίθεση του οδηγού του κλεμμένου οχήματος που στρέφεται κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Αναφέρει ότι παρά τις εκκλήσεις των αστυνομικών προς τους επιβαίνοντας να ακινητοποιήσουν το όχημα ώστε να ακολουθήσει ο αστυνομικός έλεγχος το αυτοκίνητο κινήθηκε με ταχύτητα αρχικά με όπισθεν, εμβολίζοντας τρεις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες και τραυματίζοντας τους επιβάτες, ενώ ακολούθως ο οδηγός έκανε αναστροφή και εμβόλισε άλλες δύο μηχανές τραυματίζοντας τους επιβάτες και αυτών και έχοντας εμφανή πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή των αστυνομικών προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του.

 

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή άρθρου www.skai.gr

You May Also Like

More From Author