Ελεύθεροι οι αστυνομικοί μετά την πολύωρη απολογία τους – Συνεχίζουν να υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα για την στάση της αστυνομίας

Estimated read time 1 min read

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα αφέθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στον θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού Ρομά στο Πέραμα. 

Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί, υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ρίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα.

Πάντως, τόσο οι συνομιλίες της ομάδας ΔΙΑΣ με το κέντρο της ΕΛΑΣ όσο και ορισμένες καταθέσεις που «διέρρευσαν» έχουν ενισχύσει τα ερωτηματικά που προέκυψαν από την πρώτη στιγμή, όταν ο νεαρός Ρομά έπεσε νεκρός μετά από έναν καταιγισμό αστυνομικών πυρών. Οι επίμαχοι διάλογοι με το κέντρο επιχειρήσεων επιβεβαιώνουν ότι κανένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε, διαψεύδοντας την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας που την Κυριακή έκανε λόγο για εφτά τραυματίες αστυνομικούς.

Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στο Πέραμα.

Ο ανήλικος Ρομά που εμφανίστηκε στα δικαστήρια, δήλωσε πως εκείνος οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο. «Μόλις σταματήσαμε βάλαμε τα χέρια ψηλά κι αυτοί μας πυροβολήσανε», είπε, υποστηρίζοντας πως προσπάθησαν να διαφύγουν αφού οι αστυνομικοί είχαν ανοίξει πυρ εναντίον τους.

Από την πλευρά τους οι 7 αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι ο 15χρονος δεν είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου που καταδίωκαν. Νωρίτερα βέβαια είχαν πει ότι οι επιβαίνοντες φορούσαν κουκούλες και δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν πρόσωπα.

Πηγή άρθρου www.902.gr

You May Also Like

More From Author