Πάτρα: «Αγανακτισμένη η οικογένεια από κάποια ΜΜΕ και “ειδήμονες”» -Η δήλωση του Απ. Λύτρα

Estimated read time 1 min read

«Αγανακτισμένη» δηλώνει η οικογένεια των τριών παιδιών που απεβίωσαν στην Πάτρα από τον τρόπο που προσεγγίζεται η υπόθεση από ΜΜΕ και από διάφορους «ειδήμονες».

Σε ανακοίνωσή του, ο δικηγόρος της οικογένειας Απόστολος Λύτρας ανέφερε: «Υπενθυμίζεται ότι οι μόνοι αρμόδιοι να τοποθετηθούν επί του ζητήματος είναι οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τις σορούς των παιδιών και έχουν ήδη συντάξει τις σχετικές εκθέσεις, ενώ παράλληλα τα δεδομένα εξετάζονται από Επιτροπή εμπειρότατων Ιατροδικαστών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που είχε στα χέρια της τον πλήρη ιατρικό φάκελο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάτρα: Αδιανόητη η στάση των τηλεοπτικών ιατροδικαστών για την υπόθεση, λέει ο Λύτρας

«Υπό αυτά τα δεδομένα, είναι αδιανόητο να εμφανίζονται τηλεοπτικά και να τοποθετούνται δημόσια ιδιώτες ιατροδικαστές, χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία και δίχως να έχουν διενεργήσει τη νεκροψία-νεκροτομή, με μόνο σκοπό την προβολή τους και την εκμετάλλευση για ίδιον όφελος του αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος, αγνοώντας μάλιστα, οι εν λόγω, όχι μόνο την οικογένεια που ουδέποτε τους έδωσε την όποια εντολή να ασχοληθούν με την υπόθεση, αλλά και την ιατροδικαστική υπηρεσία που ευθέως τους κατηγόρησε για ”πρόκληση σύγχυσης και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης”», επισήμανε στην ανακοίνωση ο Απ. Λύτρας.

Πάτρα: Τα ΜΜΕ διαδίδουν διάφορα fake news για την υπόθεση, τονίζει ο Λύτρας

«Ομοίως, ορισμένοι δημοσιογράφοι με το πρόσχημα της ανάδειξης της αλήθειας, η οποία όμως ουδόλως τους ενδιαφέρει, και με σκοπό να αυξήσουν τις πωλήσεις των εντύπων τους και να τις ανασύρουν από τις τελευταίες θέσεις κυκλοφορίας, δεν δίστασαν όχι μόνο να μεταδίδουν κάθε είδους ανακρίβεια και να παρουσιάζουν ως δήθεν ειδησεογραφικά ντοκουμέντα ανυπόστατες φήμες, αλλά έφτασαν στο σημείο να δημοσιεύσουν φωτογραφίες των παιδιών από το Νεκροτομείο.

Ποια αλήθεια εξυπηρετεί η εικόνα των νεκρών παιδιών; Εκτός αν οι ”αυτόκλητοι πραγματογνώμονες” θα γνωμοδοτήσουν από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε φυλλάδες. Έχει καταπατηθεί κάθε έννοια δεοντολογίας, σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, των θεσμών της Δικαιοσύνης και κυρίως της μνήμης των τριών παιδιών. Ας αφήσουμε τους ειδικούς και τις αρχές να πράξουν το έργο τους. Με μια τελευταία υπενθύμιση: Κανείς δεν φέρει την ιδιότητα του κατηγορουμένου στη συγκεκριμένη υπόθεση», υπογράμμισε ο Απόστολος Λύτρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author