Thursday, April 18 2024

Eικόνες Αποκάλυψης στο Κίεβο: Αεροπορική επιδρομή με νεκρούς- Συγκλονιστικά βίντεο από την εκτεταμένη καταστροφή της Μαριούπολης | ενότητες, κόσμος

Estimated read time 2 min read

Οι εικόνες που ακολουθούν αποτυπώνουν τη φρίκη του πολέμου κάνοντας τον γύρο του κόσμου. Την ίδια ώρα, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες από αεροπορική επιδρομή στον πύργο τηλεόρασης της Ρίβνε, ενώ νέες αναφορές κάνουν λόγο για εκρήξεις και στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

H Μαριούπολη δεν υπάρχει πια… Δρόμοι άδειοι, μια πόλη-φάντασμα που πριν από λίγες εβδομάδες φιλοξενούσε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Κτίρια έχουν μεταμορφωθεί σε άμορφες μάζες μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Την ίδια ώρα συγκλονίζει ένα βίντεο από drone στο οποίο αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής.

Δείτε το βίντεο της Telegraph: 

Τουλάχιστον 9 νεκροί από αεροπορική επιδρομή εναντίον ραδιοτηλεοπτικού πύργου

Tην ίδια ώρα, τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή σε έναν ραδιοτηλεοπτικό πύργο στην περιφέρεια Ρίβνε, στη βόρεια Ουκρανία, δήλωσε ο κυβερνήτης Βιτάλι Κόβαλ.

«Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι κάτω από τα χαλάσματα», ανέφερε σε ανάρτηση.

Παράλληλα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας ανέφερε σε tweet ότι το Κίεβο, μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, μοιάζει πλέον με σκηνικό από ταινία Αποκάλυψης.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

Κι ενώ Ρώσοι και Ουκρανοί βρέθηκαν εκ νέου στο τράπεζι των διαπραγματεύσεων, τα ρωσικά στρατεύματα εξακολουθούν να «σφυροκοπούν» στρατιωτικές βάσεις αλλά και αμάχους σε πολλές ουκρανικές πόλεις. 

Ρωσική επίθεση σε τρία μέτωπα

«Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας: Ο ρωσικός στρατός ανασυντάσσεται για άλλη μια επιθετική επιχείρηση με επίκεντρο το Κίεβο, το Μικολάγιεβ και το Κρύβι Ριγκ. Το τελευταίο είναι ένα μέρος όπου ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι μεγάλωσε στην παιδική του ηλικία. Η κατάληψη του Κρύβι Ριγκ δημιουργεί κινδύνους για τη Ντνίπρο», σημειώνει ο Ουκρανός δημοσιογράφος Ιβάν Βέρστιουκ.

Αναφορές για εκρήξεις στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ρωσικά στρατεύματα έριξαν εκρηκτικά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. H είδηση αυτή έρχεται μετά την πληροφορία που διέρρευσε νωρίτερα πάλι από ουκρανικές πηγές, ότι «χτυπήθηκε» γραμμή ηλεκτροδότησης του πυρηνικού εργοστασίου στο Τσερνόμπιλ.

Η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας, Energoatom, ανακοίνωσε ότι τα εκρηκτικά εξερράγησαν κοντά στον κύριο αντιδραστήρα του ουκρανικού εργοστασίου που ελέγχεται από τη Ρωσία και ότι αναμένονται περισσότερες εκρήξεις.

ΟΗΕ: «Ανατριχιαστική εξέλιξη»

Η απόφαση Πούτιν να διατάξει τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις να τεθούν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού είναι μια «ανατριχιαστική εξέλιξη», δήλωσε ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ είπε ότι η κάποτε «αδιανόητη» προοπτική της πυρηνικής σύγκρουσης βρίσκεται πλέον στη σφαίρα των πιθανοτήτων.

Πρόσθεσε ότι ο ΟΗΕ θα διαθέσει επιπλέον 40 εκατομμύρια δολάρια από το Κεντρικό Ταμείο Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης για την ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία.

Τα κεφάλαια θα βοηθήσουν στην εισαγωγή τροφίμων, νερού, φαρμάκων και άλλων ζωτικών προμηθειών στη χώρα, καθώς και στην παροχή βοήθειας σε μετρητά σε όσους έχουν ανάγκη, είπε. 



Πηγή άρθρου www.real.gr

You May Also Like

More From Author

Πάτρα: «Αγανακτισμένη η οικογένεια από κάποια ΜΜΕ και “ειδήμονες”» -Η δήλωση του Απ. Λύτρα

Πάτρα: «Αγανακτισμένη η οικογένεια από κάποια ΜΜΕ και “ειδήμονες”» -Η δήλωση του Απ. Λύτρα

Πυροβολισμοί στο Κίεβο: Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν αλύπητα Mαριούπολη και Χάρκοβo- Eκρήξεις στην Οδησσό- LIVE εικόνα | ενότητες, κόσμος

Πυροβολισμοί στο Κίεβο: Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν αλύπητα Mαριούπολη και Χάρκοβo- Eκρήξεις στην Οδησσό- LIVE εικόνα | ενότητες, κόσμος

You May Also Like: