Με νέες συγκεντρώσεις απαντούν οι φοιτητές του ΑΠΘ στις συλλήψεις και στα χημικά

Estimated read time 1 min read

Επί ποδός το φοιτητικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από άλλη μια επεισοδιακή μέρα στο ΑΠΘ, όπου πλήθος φοιτητών συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί για να αποτρέψουν την εγκατάσταση της ΟΠΠΙ στο πανεπιστήμιο.

Οι δύο από τις τρεις προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η αστυνομία μετά το νέο κρεσέντο καταστολής σε βάρος φοιτητών μετατράπηκαν σε συλλήψεις και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση φοιτητών έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται ένας φοιτητής που είχε τραυματιστεί από δυνάμεις των ΜΑΤ σε κινητοποίηση τον περασμένο Μάιο, την ίδια μέρα που χτύπησαν τον φοιτητή Γιάννη Ντουσάκη. Ο συγκεκριμένος φοιτητής τότε είχε καταγγείλει την αστυνομική βία. Έτσι, υπάρχουν  καταγγελίες για στοχοποίηση συγκεκριμένων φοιτητών που μετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τη δικογραφία,  στους δύο συλληφθέντες αποδίδεται η πράξη της διατάραξης κοινής ειρήνης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρεπόρτερ Χρήστου Αβραμίδη που καλύπτει τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, αντιπροσωπεία του ΜΕΡΑ25 μπήκε στη ΓΑΔΘ και η αστυνομία τους ενημέρωσε ότι μια τρίτη φοιτήτρια που είχε προσαχθεί αφέθηκε ελεύθερη.

 

Ο νέος γύρος αστυνομικής καταστολής ξέσπασε λίγο πριν απ’ τις 2 το μεσημέρι. Οι συγκεντρωμένοι φοιτητές φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας, που για άλλη μια ημέρα περιφρουρούσε, συνοδεία ενός οχήματος «Αύρα», την ομάδα των ανδρών της ΟΠΠΙ. Κάποια στιγμή, αφού ορισμένοι πέταξαν αυγά προς τη μεριά των αστυνομικών, οι δυνάμεις καταστολής που ήταν στο σημείο άρχισαν να επιτίθενται στους φοιτητές με χρήση χημικών και ξυλοφορτώνοντας αρκετούς στο «σωρό».

Από την συμπλοκή με τις δυνάμεις των ΜΑΤ ένας τουλάχιστον φοιτητής τραυματίστηκε φέροντας εμφανή χτυπήματα στην πλάτη, ενώ και μια κοπέλα που δέχτηκε δακρυγόνα στο πρόσωπό της έπεσε σοκαρισμένη στο έδαφος.

Σε συγκέντρωση -πορεία ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία καλεί σήμερα το απόγευμα στις 7 μ.μ. στην Καμάρα το Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού.

 Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author