Κυβερνητική υποχώρηση για τον δακτύλιο μετά τις αντιδράσεις

Estimated read time 1 min read

Υπαναχώρησε τελικά η κυβέρνηση σχετικά με το ποια αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν ελεύθερα εντός του δακτυλίου της Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ουσιαστικά είχε προαναγγείλει ότι θα εισέρχονται μόνο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και ότι θα αποκλείονται όσα χρησιμοποιούν υγραέριο, φυσικό αέριο και όσα είναι κατηγορίας Euro 5 και Euro 6 (που μέχρι σήμερα δεν υπάγονταν στις απαγορεύσεις).

Ωστόσο, η πρόθεση αυτή της κυβέρνησης συνάντησε έντονες αντιδράσεις και τελικά, σε διυπουργική σύσκεψη που έγινε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, αποφασίστηκε ότι εντός του Δακτυλίου της Αθήνας θα κυκλοφορούν ελεύθερα τα ηλεκτρικά οχήματα, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα, τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2. Παράλληλα, περιορίζεται δραστικά ο αριθμός των αδειών που θα χορηγηθούν για κατ’ εξαίρεση κίνηση εντός του Δακτυλίου, ενώ αναθεωρείται προς το αυστηρότερο το πλαίσιο φορτοεκφορτώσεων.

Το μέτρο του «Καθαρού Δακτυλίου» (όπως ονομάστηκε) θα τεθεί σε ισχύ από τις 25 Οκτωβρίου.

Για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων θα τεθεί σε εφαρμογή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, αυστηρό σχέδιο αστυνόμευσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Δέσποινα Αλεξανδροπούλου.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author