Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αντιδήμαρχος στη Ζίτσα

Estimated read time 1 min read

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 63χρονος αντιδήμαρχος του χωριού Ζίτσα, ο οποίος φέρεται να κακοποίησε βάναυσα έναν γάιδαρο στα Γραμμενοχώρια Ιωαννίνων.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον 63χρονο μετά την απολογία του, είναι να παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο άνδρας έδεσε τον γάιδαρο στο αγροτικό του και τον έσερνε για περίπου ένα χιλιόμετρο τραυματίζοντάς τον. Αυτόπτες μάρτυρες, που τον σταμάτησαν, κατέγραψαν σε βίντεο τα γεγονότα, τα οποία καταδίκασαν πολλοί χρήστες του διαδικτύου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοδιοικητικοί ζητούν την αποπομπή του 63χρονου ύστερα από καταγγελίες κατοίκων. 

Ο ίδιος υποστήριξε στους συγχωριανούς του ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι το ζώο σέρνονταν στον δρόμο.

Παρέμβαση Βορίδη

Με δεδομένο ότι ο 63χρονος είναι αντιδήμαρχος, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ζήτησε από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας να εξετάσει το περιστατικό και να κινήσει άμεσα τη σχετική πειθαρχική διαδικασία. Παράλληλα, ο υπουργός είχε επικοινωνία με τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο από τον οποίο ζήτησε να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση παύση του αντιδημάρχου του.

«Δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά τέτοιου είδους φαινόμενα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, πολλώ δε μάλλον όταν φερόμενοι ως υπαίτιοι είναι αιρετοί, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε ζητήματα κακοποίησης και βασανισμού ζώων», σημείωσε ο υπουργός.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author