Τουρκία: Απελάθηκε ο δημοσιογράφος Ευάγγελος Αρεταίος

Estimated read time 1 min read

Στην απέλαση του Έλληνα δημοσιογράφου Ευάγγελου Αρεταίου προχώρησαν οι τουρκικές αρχές.

Την είδηση τη γνωστοποίησε ο ίδιος ο δημοσιογράφος – ο οποίος επί 23 χρόνια έκανε ρεπορτάζ στην Τουρκία και οκτώ από αυτά έζησε εκεί – μέσω ανάρτησής του στο Facebook, σημειώνοντας ότι οι αρχές της γειτονικής μας χώρας τού απαγόρευσαν να επιστρέψει «για λόγους δημόσιας τάξης».

Ο κ. Αρεταίος επισημαίνει τα εξής: «Βασικός λόγος, από ό,τι κατάλαβα από τα όσα με ρώτησαν το βράδυ που με κράτησαν στο αεροδρόμιο, ήταν τα ταξίδια μου στην νοτιοανατολική Τουρκία, ένα ταξίδι μου στην βόρεια Συρία το 2015 και τα ταξίδια μου στην υπόλοιπη Τουρκία. Καθώς και οι επαφές μου με άτομα που το τουρκικό κράτος θεωρεί μεμπτές και οι φωτογραφίες στο κινητό μου, οι οποίες σχετίζονται με δραστηριότητες των Κούρδων στην βόρεια Συρία, τις οποίες ελάμβανα μέσω ενός whatsApp group ανθρώπων που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή. Όπως κάθε δημοσιογράφος που κάνει ρεπορτάζ, ήμουν αποδέκτης ειδήσεων και φωτογραφιών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ουδέποτε έκρυψε τα ταξίδια και τις συναντήσεις του. Άλλωστε, «ήμουν διαπιστευμένος δημοσιογράφος, με κάρτα από την αρμόδια τουρκική υπηρεσία. Από τα ταξίδια μου αυτά, όχι μόνο στη νοτιοανατολική Τουρκία αλλά σε όλη τη χώρα, έκανα καθημερινό ρεπορτάζ που δημοσιευόταν στα ΜΜΕ για τα οποία δούλεψα όλα αυτά τα χρόνια. Αυτά ήταν που με βοήθησαν να γράψω δυο βιβλία και σειρά αναλύσεων, επικεντρώνοντας στην κοινωνία και τις κοινωνικές αλλαγές στην χώρα, μαζί με τις πολιτικές εξελίξεις και την εξωτερική πολιτική, θέματα που κάλυπτα ως δημοσιογράφος, επίσημα διαπιστευμένος στην Τουρκία».

Όπως συνεχίζει στην ανάρτησή του, η απόφαση των τουρκικών αρχών είναι κάτι που δεν μπορεί να κατανοήσει και τον θλίβει ιδιαίτερα. «Θα συνεχίσω να καλύπτω την Τουρκία και να εργάζομαι με τις ίδιες πεποιθήσεις ακόμα και από απόσταση, με την ελπίδα ότι οι ιθύνοντες του τουρκικού κράτους κάποια στιγμή θα ανακαλέσουν την απόφαση τους».

Δείτε την ανάρτησή του:

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr



Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author