«Δεν είχε πρόβλημα στην καρδιά – Δεν αποκλείω οτιδήποτε άλλο», λέει ο καρδιολόγος – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Estimated read time 1 min read

Nέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα σε διάστημα τριών χρόνων, με την υπόθεση να φτάνει στο Ανθρωποκτονιών.

Ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας στις αρχές του 2022 χαρακτηρίστηκε «αιφνίδιος με αδιευκρίνιστα αίτια». Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ιατροδικαστών θα διενεργηθούν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις και από τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα.

  • Διαβάστε επίσης: Καταρρέουν σε λίγα λεπτά και πεθαίνουν χωρίς εξήγηση – Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο των τριών παιδιών

Για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, η οποία «έφυγε» αιφνίδια, μίλησε στο MEGA ο διευθυντής του παιδοκαρδιολογικού του Ωνασείου, Ιωάννης Παπαγιάννης, που την είχε εξετάσει.

Όπως είπε ότι το παιδί δεν εμφάνισε κάποιο πρόβλημα που να δικαιολογεί τον αιφνίδιο θάνατό της. Στην 9χρονη μάλιστα είχαν βάλει απινιδωτή, αφού της έκαναν έναν πλήρη καρδιολογικό έλεγχο, όπου δεν εντοπίστηκε κανένα πρόβλημα.

«Κάναμε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο. Είχε ληφθεί και ο γενετικός έλεγχος. Δεν ανευρέθη απολύτως τίποτα. Ήταν όλα φυσιολογικά, φυσιολογική καρδιά, λειτουργικότητα άριστη, άριστο καρδιογράφημα. Μετά την τοποθέτηση του μηχανήματος, παρακολουθούσαμε το παιδί από μακριά. Με μία συσκευή που λαμβάναμε σήματα ανά πάσα στιγμή, όπως για παράδειγμα αν καταγραφόταν επικίνδυνη αρρυθμία» ανέφερε ο παιδοκαρδιολόγος.

«Το παιδί δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα εμφανές, που να μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο»

«Το παρακολουθούσαμε από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι την ημέρα του θανάτου. Η συσκευή δεν έδειξε καμία απολύτως σοβαρή αρρυθμία» είπε ο κ. Παπαγιάννης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα αίτια θανάτου της Τζωρτζίνας, που χαρακτηρίζονται προς το παρόν «αδιευκρίνιστα», ο κ. Παπαγιάννης είπε ότι «μπορώ να σας απαντήσω στα καρδιολογικά, το παιδί δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα εμφανές, που να μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο. Δεν αποκλείω ο,τιδήποτε άλλο. Είναι αρμοδιότητά μου να απαντήσω επί καρδιολογικού θέματος. Η ανακοπή καρδιάς είναι το τελικό στάδιο που ακολουθεί μετά απ’ οτιδήποτε σοβαρό. Αν λείπει το οξυγόνο στον άνθρωπο, θα σταματήσει η καρδιά. Δεν είχε πρόβλημα η καρδιά, το είχαμε ελέγξει από κάθε πλευρά» πρόσθεσε.

Πηγή άρθρου www.onlarissa.gr

You May Also Like

More From Author