Ποιος χτύπησε τον Άλκη – Στη φυλακή άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι

Estimated read time 1 min read

Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασαν σήμερα Παρασκευή άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις πρώτες ασφαλείς πληροφορίες, μετά από μαραθώνια απολογία, ο ένας παραδέχθηκε ότι «τσίμπησε με το μαχαίρι τον Άλκη», ενώ αποκάλυψε και ποιος του κατάφερε το χτύπημα με το δρεπάνι.

Και οι τέσσερις, μετά και την παρουσία τους στην ανακριτή, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με ομόφωνη απόφαση των δικαστικών λειτουργών, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ατόμων που έχουν φυλακιστεί για την υπόθεση σε δέκα.

Ενδεικτικό για τις αποκαλύψεις που έγιναν κατά τις απολογίες είναι ότι καθυστέρησαν να παρουσιαστούν ενώπιον του ανακριτή, καθώς ο εισαγγελέας αφού τους είδε όλους μαζί, στη συνέχεια ζήτησε να μιλήσει μόνο με τον 25χρονο, τον γνωστό ως «Αθηναίο».

Σε βάρος των τεσσάρων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, επίθεση με αντικείμενα, καθώς και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Τι δήλωσε η δικηγόρος κατηγορούμενου Κική Μπακιρτζίδου



Ανοιξαν στόματα…

Ο 25χρονος Αλέξανδρος Βελαλόπουλος («Αθηναίος») φέρεται να παραδέχθηκε ότι ««τσίμπησε με το μαχαίρι τον Άλκη».

Για την ακρίβεια είπε ότι έδωσε δύο «τσιμπιές» στην αριστερή πλευρά ενός παιδιού, αλλά δεν θυμάται αν ήταν ο Αλκης, και κατόπιν ακολούθησε αναταραχή και χάθηκαν στα στενά.

Φέρεται ακόμη να παραδέχθηκε ότι αυτός κρατούσε το κάραμπιτ (μεγάλο μαχαίρι).

Αποκάλυψε επίσης ότι ο 21χρονος Γιάννης Κουμαρόπουλος, -ο οποίος είχε υποδείξει χθες, Πέμπτη, τον «Αθηναίο» ως δράστη της δολοφονίας- χτύπησε τον Άλκη με το δρεπάνι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο δικηγόρος του 21χρονου Έλληνα, Απόστολος Λύτρας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ο εντολέας μου ανέφερε στην ανακρίτρια τον δολοφόνο του Άλκη, το μαχαίρι τύπου κάραμπιτ που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ενώ υπέδειξε την ερημική περιοχή που το παράτησαν μετά το περιστατικό».

Σημειώνεται ότι την προσεχή Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, στη μία το μεσημέρι, θα περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας και ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία, ο οποίος σήμερα ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του.



Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author