Βιασμός στο ΑΤ Ομόνοιας: Το φως που αναβόσβηνε σε κάμερα αστυνομικού – Newsbomb – Ειδησεις

Estimated read time 1 min read

Κάμερα που είχε φως που αναβόσβηνε είδε στη στολή του ενός εκ των δύο κατηγορούμενων αστυνομικών η 19χρονη, η οποία κατήγγειλε το βιασμό της μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Των Σοφίας Σπίγγου και Αλέξανδρου Καλαφάτη

Η 19χρονη κατέθεσε ότι «στην κάμερα αναβόσβηνε κάποιο φως. Φοβούμενη μήπως με βιντεοσκοπεί τον ρώτησα για ποιο λόγο αναβοσβήνει το φως αυτό και εκείνος απάντησε ότι μάλλον θα τελειώνει η μπαταρία και θεώρησα ότι με βιντεοσκοπούσε». Στη δική του κατάθεση ο αστυνομικός που είχε την κάμερα υποστήριξε ότι η κάμερα δεν βιντεοσκοπούσε και ότι είχε πέσει η μπαταρία της.

Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει όλα τα στοιχεία της έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Μεταξύ άλλων, προκύπτει ότι το περιστατικό που καταγγέλλει η 19χρονη έγινε ενώ οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί βρίσκονταν εν ώρα υπηρεσίας και όχι μετά τη βάρδια τους. Συγκεκριμένα η βάρδια τους ήταν από τις 19.00 έως τη 01.00 και το συμβάν έγινε το διάστημα από τις 23.36 έως τις 00.12, όπως προέκυψε από τις κάμερες ξενοδοχείου που κατέγραψαν την είσοδο των αστυνομικών με την 19χρονη στο Α.Τ. και την έξοδο της 19χρονης.

Η νεαρή αναφέρει στην κατάθεσή της: «Μου πρότειναν να με ξεναγήσουν στους χώρους του κτιρίου. Συμφώνησα και με οδήγησαν μετά τη σκοπιά στην είσοδο του Τμήματος, δεξιά στο χώρο του ισογείου και αφού κατεβήκαμε κάτι σκαλάκια, φτάσαμε σε ένα δωμάτιο που είχε μία πόρτα που δεν έκλεινε και στο εσωτερικό υπήρχε μόνο ένα μεταλλικό τραπέζι».

Στη συνέχεια, η 19χρονη περιγράφει όλα όσα έλαβαν χώρα, λέγοντας ότι δεν αντέδρασε φοβούμενη μην της κάνουν κακό: «Βρισκόμουν σε σοκ με όλα αυτά που συνέβαιναν και δε μπορούσα να μιλήσω». Επίσης, κατέθεσε ότι κάποια στιγμή ο ένας από τους δύο αστυνομικούς της είπε: «Μη φωνάζεις».

Η 19χρονη ανέφερε ότι δεν της ασκήθηκε σωματική βία: «Δεν με χτύπησαν και δε μου άσκησαν σωματική βία. Δεν με απείλησαν ότι θα μου κάνουν κακό αλλά φοβήθηκα πολύ για τη σωματική μου ακεραιότητα γι’ αυτό και ήρθα σε επαφή μαζί τους (…) Φοβόμουν να καταγγείλω το περιστατικό, πλην όμως η ψυχολόγος μου με συμβούλεψε να απευθυνθώ στην Αστυνομία».

Μετά το περιστατικό η 19χρονη τηλεφώνησε σε φίλη της, η οποία έδωσε κατάθεση στις Αρχές δηλώνοντας ότι αρχικά η 19χρονη της περιέγραψε το συμβάν, χωρίς να αναφέρει ότι δεν συναινούσε στις γενετήσιες πράξεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ αυτής και των αστυνομικών. Όμως σε νεότερη επικοινωνία που είχαν, το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου, η 19χρονη της ανέφερε ότι θεωρούσε πως ήταν θύμα βιασμού, ενώ της διευκρίνισε ότι στην προηγούμενη μεταξύ τους επικοινωνία, δεν της είχε πει όλη την αλήθεια, καθόσον φοβόταν.

Η 19χρονη ενημέρωσε επίσης την ψυχολόγο της, η οποία κατέθεσε ότι την κάλεσε τηλεφωνικά το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου και ευρισκόμενη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της περιέγραψε αναλυτικά τις γενετήσιες πράξεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ αυτής και των δύο αστυνομικών σε ισόγειο χώρο του Αστυνομικό Τμήματος της Ομόνοιας, χωρίς τη θέλησή της.

Απολογούμενος ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που κατηγορούνται για βιασμό, ηλικίας 27 ετών, κατέθεσε ότι βρέθηκε με την 19χρονη στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, μαζί με δύο συναδέλφους του. Μπήκαν στο κτίριο και στάθηκαν για λίγο μπροστά στο ασανσέρ, κοντά σε δωμάτιο που χρησιμοποιείται ως χώρος αποδυτηρίων για τους αστυνομικούς.

Τότε η 19χρονη ρώτησε, ως τι χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο δωμάτιο και αφού της απάντησαν, μπήκαν σε αυτό ο ίδιος, ο 24χρονος συνάδελφός του και η 19χρονη ,ενώ ο τρίτος αστυνομικός που ήταν μαζί τους αποχώρησε.

Στη συνέχεια, αυτός αποχώρησε για λίγο και μετά από λίγη ώρα βγήκε από το δωμάτιο ο 24χρονος συνάδελφός του, ο οποίος του είπε να γυρίσει στο δωμάτιο γιατί τον ήθελε η 19χρονη. Πράγματι εκείνος μπήκε μέσα στο δωμάτιο, όπου βρήκε την 19χρονη να κάθεται σε ένα τραπέζι που υπήρχε στο δωμάτιο.

Στη συνέχεια, περιγράφει ερωτικές περιπτύξεις που έγιναν -όπως υποστηρίζει- με τη συναίνεση της 19χρονης.

Ο 27χρονος ανέφερε ότι σε καμία στιγμή δεν αντιλήφθηκε ότι οι γενετήσιες πράξεις με την 19χρονη έγιναν χωρίς τη συναίνεσή της αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα είχε διακόψει αμέσως τις πράξεις του. Ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του επίσης κατέθεσε ότι οι ερωτικές περιπτύξεις έγιναν με τη συναίνεση της 19χρονης.

Κατάθεση έδωσε και ο σκοπός του Αστυνομικού Τμήματος, ο οποίος είδε τους αστυνομικούς να μπαίνουν και να βγαίνουν από το κτίριο, όπως είδε και την 19χρονη. Ο σκοπός αναφέρει ότι κατά την αποχώρησή της από το Τμήμα η 19χρονη τους καληνύχτισε χαμογελαστή.

Για την εξέλιξη της υπόθεσης ενημερώθηκαν από την περασμένη Πέμπτη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων η Εποπτεύουσα την Υπηρεσία μας Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και ο Προϊστάμενος του Ά Τμήματος Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Την Παρασκευή οι δύο κατηγορούμενοι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Οι δυο τους πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον Ανακριτή, ενώ μέχρι τότε παραμένουν κρατούμενοι.

Σχετικές ειδήσεις:

ΕΔΕ για τους δύο αστυνομικούς που συνελήφθησαν για βιασμό στην Ομόνοια

Βιασμός στο ΑΤ Ομόνοιας: Η «ξενάγηση» και η κάμερα του αστυνομικού

Ομόνοια: Κακουργηματικές διώξεις στους δύο αστυνομικούς για τον βιασμόΠηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author