Θεοδωρικάκος: Απροσπέλαστος ο Έβρος ό,τι και να κάνει η Τουρκία – Σε ετοιμότητα για προβοκάτσια

Estimated read time 1 min read

Εξηγήσεις από την πλευρά της Τουρκίας για τους 92 μετανάστες που εντοπίστηκαν δίχως ρούχα στον Έβρο ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας για απάνθρωπη εικόνα, που παραπέμπει στον μεσαίωνα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή και έχει ενισχυθεί στρατιωτικά, ενώ κάλεσε την Τουρκία «να ακολουθήσει τον δρόμο της φιλίας και της συνεργασίας και να εγκαταλείψει τέτοιου είδους συμπεριφορές».

«Ό,τι και να κάνει η Τουρκία τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα. Δεν πρόκειται να περάσει κανείς, όποιο κόλπα και να βρει η απέναντι πλευρά» τόνισε ο υπουργός.

Θεοδωρικάκος: Απροσπέλαστος ο Έβρος ό,τι και να κάνει η Τουρκία – Σε ετοιμότητα για προβοκάτσια-1

Για την πιθανότητα προβοκάτσιας από την Τουρκία, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι «υπάρχει απόλυτη επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε περιστατικό – και δεν θα πούμε τίποτα άλλο».

Υπενθυμίζεται πως αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον Frontex, διέσωσαν την Παρασκευή 92 μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο γυμνοί, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο κατηγόρησε την Τουρκία για «απάνθρωπη εργαλειοποίηση» μεταναστών.

Οι μετανάστες, όπως οι ίδιοι δήλωσαν σε Έλληνες αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά.

Μηταράκης: Ντροπή για τον πολιτισμό η συμπεριφορά της Τουρκίας

Σε ανάρτησή του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ανέφερε: «Ντροπή για τον πολιτισμό η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε 92 μετανάστες, τους οποίους διασώσαμε στα σύνορα. Αναμένουμε από την Άγκυρα να διερευνήσει το περιστατικό και να προστατεύσει επιτέλους τα σύνορα της με την Ε.Ε.».

Τουρκική πρόκληση: «Να είστε λίγο πολιτισμένοι»

Προκλητικός εμφανίστηκε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Ισμαήλ Τσατακλί, υποστηρίζοντας σε ανάρτησή του: «Καθώς δεν μπορέσατε να βρείτε ούτε μία περίπτωση παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία, επιδιώκετε να εκθέσετε την εικόνα της σκληρότητας που έχετε προκαλέσει, σαν να την έχει προκαλέσει η Τουρκία. Ελάτε, δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Απλά να είστε λίγο πολιτισμένοι», έγραψε χαρακτηριστικά.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 



Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author