Απάντηση της Παγώνη στη διοίκηση του «Γεννηματάς»

Estimated read time 1 min read

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας του νέου κύματος της πανδημίας προκαλεί συγκρούσεις με δραματικές δηλώσεις αλλά και διαψεύσεις.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφέρθηκε στην εφημερία του νοσοκομείου «Γεννηματάς» περιγράφοντας «μια δύσκολη νύχτα, μια νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» όπου χρειάστηκαν δανεικά ράντζα από το νοσοκομείο «Σωτηρία», όπως είπε.

«Είναι τραγικές οι στιγμές από χθες το βράδυ δεν έχει τελειώσει ακόμα η εφημερία δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι το μεσημέρι είναι φοβερό» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. Ξέρεις, συνέχισε, «τι σημαίνει να δανείζεσαι ράντζα από το διπλανό νοσοκομείο;» εκφράζοντας την αγωνία της.

Λίγο αργότερα η διοίκηση του νοσοκομείο «Γεννημάτας» αμφισβήτησε τα λεγόμενα της προέδρου της ΕΙΝΑΠ σημειώνοντας σχετικά με τα ράντζα ότι «δεν υπήρξε ανάγκη και δεν πραγματοποιήθηκε  καμία ενίσχυση σε υλικό  (επικουρικές κλίνες κλπ.), από το Γ.Ν.Ν.Θ. «ΣΩΤΗΡΙΑ» ή από άλλη  Μονάδα Υγείας» ενώ ως προς τον δραματικό τόνο της κ. Παγώνη διευκρίνισε ότι «το σύνολο των εισαγωγών Covid/ non Covid περιστατικών  παρουσιάζει σταθερότητα, συγκριτικά με την προηγούμενη ημερομηνία εφημέρευσης, ενώ ειδικά τα περιστατικά Covid  εμφανίζονται μειωμένα (16 έναντι 25 στις 30/10/2021)» ενώ «σχετικά με τις επικουρικές κλίνες, στη χθεσινή εφημερία αναπτύχθηκαν 24 (35 στην εφημερία της 30ης Οκτωβρίου). Με την έκδοση εξιτηρίων, οι ασθενείς θα προωθηθούν σταδιακά στους θαλάμους των Κλινικών του Νοσοκομείου».

Η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο ethnos.gr διαψεύδει από την πλευρά της τον Διοικητή του νοσοκομείο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να έρθετε να δείτε τα ράντζα σε όλες τις κλινικές. Γιατί τη νύχτα που γίνονταν όλα αυτά η Διοίκηση του Γεννηματάς δεν ήταν εδώ».

Η Ματίνα Παγώνη σημειώνει μάλιστα σε έντονο ύφος: «Οι κλινικές του νοσοκομείου είναι γεμάτες από ράντζα από την παθολογική κλινική και αυτό δεν τιμά μια διοίκηση. Και η Διοίκηση δεν ήταν εδώ».

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author