Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Θήβα – «Σμήνος» δεκάδων μικροσεισμών

Estimated read time 1 min read

Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:00 σε απόσταση 2 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Θήβας, ενώ στην ευρύτερη περιοχή είχαν καταγραφεί πολλαπλοί μικροσεισμοί. 

 

Από τον σεισμό δεν αναφέρθηκαν υλικές ζημιές.

 

 

Καθησυχαστικός φάνηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας ερωτηθείς σχετικά τον σεισμό.

 

Συνολικά, στην περιοχή έχουν σημειωθεί από το Σάββατο το πρωί τουλάχιστον 30 μικροσεισμοί.

 

Ο κ. Λέκκας δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Προέρχεται από τα ρήγματα της περιοχής. Κάτι παρόμοιο είχαμε και πριν από έξι μήνες, αλλά δεν ανησυχούμε».

 

«Αυτή η ομοβροντία σεισμών συμβαίνει και έχει συμβεί και στο παρελθόν. Είναι ασυνήθιστο φαινόμενο» σχολίαζε πριν τον τελευταίο σεισμό, επισημαίνοντας ότι το ρήγμα της Θήβας είναι σε μία έξαρση και παρακολουθείται η εξέλιξή του. «Θα λέγαμε ότι είναι σμήνος μικροσεισμών». χαρακτηριστικά.

 

Την επαναλαμβανόμενη σεισμική έξαρση στην περιοχή επιβεβαίωσε και ο Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Αθάνασιος Γκανάς. Όπως επισήμανε, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν έχει καμία σχέση με την σεισμική ακολουθία του Δεκεμβρίου του 2020 στο χωριό Καλλιθέα με μέγεθος τότε 4,6 Ρίχτερ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr



Πηγή άρθρου www.lifo.gr

You May Also Like

More From Author