Αντιφάσεις από τον Σταθμάρχη στην κατάθεσή του

Estimated read time 1 min read

Μία σειρά από δικαιολογίες σε διαφορετικές φάσεις της κατάθεσής του επικαλέστηκε ο 59χρονος Σταθμάρχης που αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη της Λάρισας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η γραπτή του απολογητική κατάθεση στην φάση της προανάκρισης ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα και ενώ είχαν προηγηθεί αρκετές ήξεις, αφήξεις από την πλευρά του.

Το πρωί ενώπιον της εισαγγελέως και πριν η κατάθεσή του πάρει επίσημη μορφή, δηλαδή ενώ ήταν ακόμα σε επίπεδο συζήτησης για την κατανόηση των γεγονότων, ο Σταθμάρχης Λάρισας ισχυρίστηκε πως εκείνος πάτησε τον διακόπτη για την αλλαγή της τροχιάς όμως το σύστημα δεν «υπάκουσε» στην εντολή του.

Με αυτόν τον ισχυρισμό, όπως αναφέρεται από την ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί της Τροχαίας πήραν πραγματογνώμονα και πήγαν στο Σταθμαρχείο όπου έβαλαν άλλον υπάλληλο να χειριστεί το σύστημα και να το λειτουργήσει επανειλημμένως.

Από την διαδικασία που την βιντεοσκοπούσαν, διαπίστωσαν πως το σύστημα λειτουργούσε άψογα και όσες φορές πατήθηκε το «κλειδί» η τροχιά άλλαξε.

Με αυτό το ισχυρό ντοκουμέντο στα χέρια τους οι άντρες της Τροχαίας επέστρεψαν πίσω και ενώ πλέον είχε αποχωρήσει η εισαγγελέας, αποκάλυψαν στον κατηγορούμενο πως οι ισχυρισμοί του δεν είχαν βάση και του παρουσίασαν και τις σχετικές αποδείξεις.

Στιγμιότυπο από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη
Στιγμιότυπο από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη