Προσθήκη URL | Add Site

Οι μηχανές αναζήτησης δεν περιλαμβάνουν όλες τις σελίδες ενός site, αλλά αντιθέτως προσθέτουν μόνο αυτές που θεωρούν ως τις πιο πολύτιμες από άποψη περιεχομένου.

Μερικές από τις σελίδες σας είναι σίγουρα πιο αναγκαίο να συμπεριληφθούν από κάποιες άλλες. Για παράδειγμα, η σελίδα που έχετε με τις υπηρεσίες σας είναι πιο σημαντικό να συμπεριληφθεί από ότι εκείνη που έχετε τη φόρμα επικοινωνίας.

Αυτή η διαφοροποίηση δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από τα crawlers των search engines δίχως τη δική σας συνεισφορά και για αυτό θα πρέπει να κάνετε το λεγόμενο submission to search engines (add site) δηλαδή την υποβολή της ιστοσελίδας σας στους καταλόγους των μηχανών αναζήτησης.

Το πρώτο και το πιο σημαντικό submission που θα πρέπει να κάνετε είναι στο Google (submit site to Google), μιας και είναι ο βασιλιάς στις προτιμήσεις των χρηστών του internet παγκοσμίως. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε τα πιο σημαντικά site που θα πρέπει να κάνετε προσθήκη του url που διαθέτετε και είναι τα παρακάτω:

– Submit url to Yahoo!
– Add site to Bing
– Add url to Dmoz

Σας προτείνουμε μόνο αυτά τα 4 γιατί όλες οι μικρότερες μηχανές αναζήτησης αντλούν τα περιεχόμενά τους από αυτά.

Συγκεκριμένα:
– το Google τροφοδοτεί με αποτελέσματα το AOL, το Ask και το Netscape
– το Yahoo τροφοδοτεί με αποτελέσματα το Altavista,το Lycos και το AllTheWeb

ενώ τα παραπάνω τροφοδοτούν με τη σειρά τους και εκατοντάδες άλλες μικρότερες μηχανές αναζήτησης παγκοσμίως.

Ο λόγος που σας αναφέρουμε και το Dmoz, είναι γιατί θεωρείται ως «one of the largest human edited website directories», ένα από τα μεγαλύτερα αρχεία ιστοσελίδων δηλαδή που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Το βασικό θέμα με το Dmoz είναι να κάνετε την προσθήκη της ιστοσελίδας σας και μετά να ασχοληθείτε με άλλα θέματα που θα έχουν κάποιο αντίκτυπο πιο άμεσο, αφού η όλη διαδικασία της προσθήκης στο Dmoz μπορεί να διαρκέσει μέχρι και αρκετά χρόνια!

Σε αντίθεση με μερικές λανθασμένες αντιλήψεις, η παραπάνω διαδικασία υποβολής πρέπει να γίνει μόνο μία φορά και μετά πρέπει να ακολουθηθεί η υποβολή του sitemap της ιστοσελίδας σας. Η υποβολή του sitemap είναι μια σημαντική διαδικασία που πρέπει να την επαναλαμβάνετε κάθε φορά που προσθέτετε νέο περιεχόμενο στο site σας.

You May Also Like

More From Author