Politico: Δεν ικανοποίησε Ελλάδα και Κύπρο το προσχέδιο για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας

Estimated read time 1 min read

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020, 19:16

Ap Images

Το νέο σχέδιο συμπερασμάτων για την Τουρκία δεν κατάφερε να ικανοποιήσει την Ελλάδα και την Κύπρο και το κείμενο αναμένεται τώρα να φτάσει στο επίπεδο των ηγετών, λένε δύο διπλωμάτες με γνώση των πραγμάτων στην ιστοσελίδα Politico. 

Η νέα εκδοχή, που κατατέθηκε σήμερα το πρωί, κάνει λόγο για πρόσκληση προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να εγκρίνει κυρώσεις στη βάση «των μη εξουσιοδοτημένων δραστηριοτήτων γεώτρησης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο» και καλεί τον Ζοζεπ Μπορέλ, τον κορυφαίο διπλωμάτη της ΕΕ, «να υποβάλει έκθεση σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση» συμπεριλαμβανομένης της «επέκτασης του πεδίου» των κυρώσεων «το αργότερο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου 2021».

Οι αλλαγές σε σύγκριση με το προσχέδιο που κυκλοφόρησε χθες είναι ελάχιστες. Οι διπλωμάτες λένε ότι, για την Ελλάδα και την Κύπρο, η αναφορά στον Μάρτιο είναι πολύ μακριά και θα ήθελαν να δουν κάποια ταχύτερη και ισχυρότερη δέσμευση από την ΕΕ. Σύμφωνα με τρίτο διπλωμάτη, η Ελλάδα εξέφρασε επίσης την ιδέα μιας έκτακτης Συνόδου Κορυφής τον Φεβρουάριο για το ζήτημα της Τουρκίας. 

Πηγή άρθρου www.liberal.gr

You May Also Like

More From Author