Mοιραίο τροχαίο έξω από τη Βουλή

Estimated read time 1 min read

Πολιτικές διαστάσεις προσλαμβάνει το σοβαρότατο περιστατικό, το οποίο εκτυλίχθηκε έξω από τη Βουλή το μεσημέρι της Παρασκευής 12/03, στις 12:25 μμ., όπου αστυνομικός της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη, χτύπησε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο μοτοσικλετιστή, στη γωνία Ακαδημίας και Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από την είσοδο της Βουλής.

Ο αναβάτης, μόλις 23 ετών, διεκομίσθη αμέσως στον Ευαγγελισμό, όπου και διαπιστώθηκε ότι η κατάστασή του ήταν εξαιρετικά σοβαρή. Τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ σύντομα οι γιατροί αντελήφθησαν πως ήταν κλινικά νεκρός και μετά από 48 ώρες έχασε τη μάχη με τη ζωή.

Με ανάρτησή της στο Τwitter, η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε πως θα αποδοθούν ευθύνες για το δυστύχημα, αλλά όλα δείχνουν πως το τραγικό αυτό τροχαίο προσλαμβάνει πλέον πολιτικές διαστάσεις. Σημειώνεται, ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, τέθηκε προσωρινά σε διαθεσιμότητα. 

Η πληροφορία περί της κατάληξης του 23χρονου στον Ευαγγελισμό κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση – ανακοίνωση του νοσοκομείου. 

Ορισμένα ΜΜΕ αργά το μεσημέρι της Κυριακής, ανακοίνωσαν πως ο 23χρονος ήταν κλινικά νεκρός, όμως αργότερα έγινε γνωστό πως οι γονείς του νεαρού αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δωρεά οργάνων του γιου τους.

Ήδη έχει αναρτηθεί βίντεο στο διαδίκτυο όπου φαίνεται καθαρά ότι τροχονόμος μπροστά από τη Βουλή διώχνει τον αυτόπτη μάρτυρα και μάλιστα τραμπουκίζοντάς τον, επικαλούμενος το γεγονός πως δεν φοράει κράνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόπτης μάρτυρας είναι ντελιβεράς, ενώ η αδερφή του θύματος κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να πάει να καταθέσει. 

Δείτε το βίντεο: 

 

Δεν συνελήφθη ο οδηγός του τροχαίου

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, το μεσημέρι της Παρασκευής, δεν συνελήφθη επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής.

Το χρονικό 

Το πρωί της Παρασκευής, βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της συζήτησης της Ώρας του Πρωθυπουργού. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ένα υπηρεσιακό όχημα της Βουλής, επιχείρησε να διασχίσει κάθετα τη Βασιλίσσης Σοφίας (από την πλευρά των «λουλουδάδικων») για να εισέλθει στον προαύλιο χώρο. 

Ο οδηγός της μοτοσικλέτας, χτύπησε σοβαρά και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Οι γιατροί προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος Ιάσωνας λόγω του τραυματισμού, παρουσίασε βαριά εγκεφαλική βλάβη και μια σπασμένη λεκάνη που πιθανότατα οδήγησε σε μεγάλη εσωτερική αιμορραγία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: Σε διαθεσιμότητα ο οδηγός

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ, σημειώνει ότι διενεργείται προανάκριση, η οποία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα, ενώ ήδη, ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Aναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρα 12.25΄, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της. 

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.

Σημειώνεται ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα».

Έχουν αποθρασυνθεί

Πολύ σωστά η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε μέσω Τwitter πως θα αποδοθούν ευθύνες για την τραγική αυτή κατάληξη του τροχαίου έξω από τη Βουλή.

Ωστόσο, προκύπτει ένα αμείλικτο ερώτημα.

Πώς είναι δυνατόν να νομιμοποιείται η συμπεριφορά του αστυνομικού – φρουρού της Ντόρας Μπακογιάννη, ο οποίος οδηγώντας το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, εξήλθε του περιβόλου της Βουλής και έπεσε πάνω στη μηχανή το οποίο μόλις διερχόταν;

Δεν είναι η πρώτη φορά. Αρκετούς μήνες πίσω, η φρουρά του ανιψιού της Ντόρας Μπακογιάννη, και βεβαίως ανιψιού του πρωθυπουργού, γιου της αδερφής και των δυο, η φρουρά δηλαδή του Γρηγόρη Δημητριάδη Νο2, της Νέας Δημοκρατίας, και Νο2 του Μαξίμου, πρόκειται για τον αντιπρωθυπουργό επί της ουσίας, για να καταλάβουμε τι λέμε, παραβιάζοντας κόκκινο σηματοδότη, χτύπησαν μηχανάκι με ένα μαύρο SUV, και σε συνέχεια όταν διαμαρτυρήθηκε το θύμα, άσκησαν βία εναντίον του, παρά τις αντιδράσεις των πολιτών οι οποίοι αντελήφθησαν τι συνέβαινε.

Με λίγα λόγια, οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις φρουρές των ανθρώπων- κλειδιά της κυβέρνησης, αλλά και των βασικών μελών της οικογένειας Μητσοτάκη, ξεπερνούν κάθε όριο θρασύτητας.

Δεν παίζουν απλώς τους καουμπόηδες. Συμπεριφέρονται ως καουμπόηδες. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πρόκειται για μια καινούργια διάσταση, η οποία καταδεικνύει πως οι αστυνομικοί εκμεταλλευόμενοι την ανοχή και αν όχι την παρότρυνση των πολιτικών και φυσικών προϊσταμένων τους, καταδεικνύουν συμπεριφορές οι οποίες δεν συνάδουν με εκείνες που απαιτούνται από μια ευνοούμενη πολιτεία, αλλά και οι οποίες καταδεικνύουν πως στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ, έχουν κυριαρχήσει απόψεις που προκρίνουν αυταρχικές επιλογές.



Πηγή άρθρου www.zougla.gr

You May Also Like

More From Author