Lockdown : Το παρασκήνιο της απόφασης για τις μετακινήσεις με το SMS 6 – Γιατί δεν αποφασίστηκε η χαλάρωση

Estimated read time 1 min read

Μια από τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών σχετικά με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων του κοροναϊού αφορούσε το SMS 6 και συγκεκριμένα το κατά πόσο θα γινόταν… πιο χαλαρή η μετακίνηση από δήμο σε δήμο με αυτόν τον αριθμό.

Οι πληροφορίες έδιναν κι έπαιρναν, με πολλές εξ αυτών να λένε ότι με τη χαλάρωση των μέτρων θα επιτρεπόταν και πάλι η μετακίνηση εκτός δήμου με το SMS 6 για άθληση ή βόλτα ακόμα και ΙΧ, κάτι που απαγορευόταν.

Τελικά οι λοιμωξιολόγοι ανέτρεψαν τα… προγνωστικά αφού όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης με το νούμερο 6 μπορείς να πας οπουδήποτε μέσα στον δήμο διαμονής σου και όπου αλλού θέλεις, αρκεί να είναι με τα πόδια, ή με το ποδήλατο.

Γιατί δεν αποφασίστηκε η χαλάρωση

Τελικά, όπως φάνηκε, οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μην αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα από δήμο σε δήμο και η σε σωματική άθληση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο και οι δραστηριότητες να γίνονται αποκλειστικά με τα πόδια ή ποδήλατο.

Έτσι λοιπόν, όσοι θέλουν να μετακινηθούν με SMS 6 στο 13033 μπορούν να πάνε… όπου θέλουν όσο αυτό γίνεται με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Γιατί δεν «εντάχθηκε» στα νέα μέτρα

Τους λόγους για τους οποίους η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων δεν εισηγήθηκε τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο εξήγησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, στην ενημέρωση της Παρασκευής από το υπουργείο Υγείας.

«Συζητήθηκε στην Επιτροπή και αποφασίστηκε να μην επιτραπεί η μετακίνηση από δήμο σε δήμο, διότι θεωρούμε ότι είναι ένα μέτρο που έχει αποδώσει», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαευαγγέλου και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι η μετακίνηση αυτή θα αύξανε την πιθανότητα να έρθουν σε επαφή με οικογένειες από διαφορετικούς δήμους που πιθανότατα έχουν διαφορετικό επιδημιολογικό φορτίο».

«Είναι κάτι που θα επανεξετάσουμε και αν δούμε μείωση του επιδημιολογικού φορτίου γενικότερα μπορεί να επανεξεταστεί» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο



Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author