Lockdown: Το άνοιγμα του λιανεμπορίου με click in shop εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων – Υγεία

Estimated read time 1 min read

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων η οποία με πλειοψηφία αποφάσισε να εισηγηθεί το άνοιγμα των καταστημάτων με τη μέθοδο του click in shop, ανάλογα με την κατηγορία δραστηριότητας, τη Δευτέρα 18/1. Η κίνηση αυτή αποτελεί το δεύτερο βήμα μετά το άνοιγμα των σχολείων στην πορεία για άρση μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω του lockdown. Να επισημάνουμε ότι στη διάσκεψη συμμετείχε και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή δεν είχε ομοφωνία καθώς προβληματίζει ιδιαίτερα η περιοχή της Αττικής, η οποία αν και δεν είναι στο “κόκκινο” όπως κάποιες άλλες περιοχές, την ίδια ώρα “φλερτάρει” με την επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων. Μην ξεχνάμε ότι παρά την μείωση των κρουσμάτων η περιοχή δείχνει να έχει μια σταθερότητα στην επιβεβαίωση νέων μολύνσεων κοντά στα 250-300.

Να επισημάνουμε ότι το άνοιγμα των καταστημάτων θα ισχύσει για τις περιοχές όπου έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown μόνο με τη μέθοδο του click away. Επίσης ανοίγουν και τα mall.

Η διαδικασία προϋποθέτει την αποστολή sms και δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 2 ώρες. Επίσης ο αριθμός των ατόμων που θα μπορούν να είναι ταυτόχρονα στο κατάστημα, εξαρτάται από το εμβαδόν.

Όσον αφορά στον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά, αυτό θα διευκρινιστεί το απόγευμα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της επιδημίας, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Αξίζει να επαναλάβουμε ότι μέλη της Επιτροπής ζητούν να έχουν ένα πρώτο αποτύπωμα από το άνοιγμα των σχολείων και μετά να συζητήσουν για το άνοιγμα και των καταστημάτων ακόμη και με περιορισμούς. Όμως η πίεση από το πεδίο της οικονομίας είναι τόσο έντονη που δεν επιτρέπει αναμονές.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία σε συνδυασμό με την σταδιακή αποφόρτιση των νοσοκομείων, δείχνουν ότι είναι εφικτό το εγχείρημα να λειτουργήσει το λιανεμπόριο. Η περιοχή της Αττικής προβληματίζει, αλλά φαίνεται να μπορεί να ανταπεξέλθει σε ένα τέτοιο άνοιγμα. Όμως δεν αποκλείεται να ξανακλείσει με την ίδια ευκολία που θα ανοίξει.


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author